Op tournee met Low :: het tourdagboek van Sleepingdog Deel 4

Dezer dagen toert Sleepingdog door Europa als voorprogramma van Low. Frontvrouw Chantal Acda houdt voor ons een dagboek bij over haar ervaringen.

Dag 5: Bristol

Na een fijne autoreis kwamen we aan in Bristol. Ik heb dit altijd een heel fijne stad gevonden. Ik heb hier al verschillende keren op het podium gestaan en het publiek voelt hier weer heel anders dan in andere steden. Toen we aankwamen bij de prachtige zaal Trinity stond Low al buiten rond te lummelen. We deelden een heel gezellige kleedkamer en hebben beiden gesoundcheckt. Fijn geluid hier en mooie sfeer in de zaal.

Daarna zijn Adam, Peter en ik wat gaan drinken in een workingclass pub. Daar hebben we een analyse van het darten gemaakt en slecht bier gedronken. Teruggekomen in de zaal fijne gesprekken gehad met de lieve Low mensen over muziek. Jeetje wat zit ik op één lijn met hen. De frustratie van Alan dat mensen vooral makkelijke muziek willen; fijne muziek, gewone liedjes. Hoe snel er afgehaakt wordt als mensen hun hele hart ergens insmijten. Het je een vreemde eend voelen. Allemaal herkenbaar. Het is zo vreemd te voelen dat ik tijdens deze tournee me wel echt op mijn plek voel. Voel dat ik ben waar ik wil zijn en waar ik zo graag wilde komen. Ik ga het lastig vinden afscheid van hen te nemen in Eindhoven.

Daarna wilde ik mijn stem warm zingen en aangezien er een piano in de ruimte stond begon de toetsenist mee te spelen en voor ik het wist waren we met z’n allen aan het zingen. Ik deed mijn ogen toe en luisterde alleen maar. Zo’n bijzonder en warm moment. Na de nodige knuffels gingen we het podium op. Adam en ik waren heel gefocust en ik stond er weer van versteld hoe goed we op elkaar ingespeeld zijn geraakt tijdens deze tournee. Het publiek was heel aandachtig en enthousiast tussen de nummers. Het gaat hard zijn om weer in de Benelux te spelen denk ik. Ik voel me hier totaal geen supportband. Het is een raar gevoel om me zo begrepen te voelen. Adam geniet steeds meer en we staan zo dicht bij elkaar op het podium dat ik echt contact met hem kan hebben. Bijzondere avond!

Na het optreden meteen naar Dover om de boot te nemen naar Calais. Morgen spelen we n thuiswedstrijd in de Botanique. Spannend en ook wel een beetje eng. Maar met de strijkers!

http://www.sleepingdog.be
http://www.facebook.com/sleepingdogmusic
http://www.sleepingdog.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Craig Ward :: New Third Lanark

De muzikale biografie van de in Schotland wonende Craig...

Chantal Acda :: Het meest kwetsbare verdwijnstuk

Met Let Your Hands Be My Guide maakte de...

Chantal Acda :: Let Your Hands Be My Guide

Met verschillende petten op werkte Chantal Acda zich de...

Styrofoam + Sleepingdog = Coho Lips

Arne Van Petegem steekt Styrofoam in de koelkast, maar...

Sleepingdog :: With Our Heads In The Clouds And Our Hearts In The Fields

In de muziekwereld bestaat er gelukkig nog meer desolaatheid...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in