First Aid Kit in studio met Bright Eyesproducer

Alles begon ooit met de ontdekking van “First Day Of My Life”, dus het moet voor Klara en Joanna Soderberg een opwindend moment zijn om in de studio te zitten met de producer van all things Bright Eyes. Het is die Mike Mogis immers die de volgende plaat van First Aid Kit zal inblikken.

Lang geleden dat we nog iets van de Zweedse zusjes hadden gehoord? Klopt. Na een lange tournee ter promotie van hun puike debuut The Big Blue & The Black kroop de groep de studio in voor wat de opvolger moet worden. En daar mag wel wat opwinding mee gepaard gaan: Mike Mogis is niet meer of minder dan een persoonlijke held van de meisjes, zo blijkt.

“We hebben Mike vorig jaar ontmoet op (het showcasefestival, mvs) Austin City Limits. Na ons optreden raakten we aan de praat en overwogen we de mogelijkheid om samen een plaat te maken. Aangezien Bright Eyes de band is die ons de inspiratie gaf om muziek te maken, is werken met hem behoorlijk surreëel. We voelen ons niet minder dan vereerd”, klinkt het op de website van het duo.

Of er koerswijzigingen te verwachten zijn, Mike Mogis zijn arsenaal studiotruuken zal bovenhalen zoals op Digital Ash In A Digital Urn, dan wel voor de countryfied aanpak van I’m Wide Awake, It’s Morning zal kiezen, is niet duidelijk. Spannende tijden, dus.

http://thisisfirstaidkit.com
http://www.myspace.com/thisisfirstaidkit
http://thisisfirstaidkit.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

First Aid Kit

Vijftien jaar zitten ze in het vak, en ze...

First Aid Kit :: Palomino

'We wilden vrij zijn, als een goudkleurig palomino-paard in...

First Aid Kit :: Who By Fire – Live Tribute To Leonard Cohen

Maart 2017: First Aid Kit heeft even niets te...

First Aid Kit :: Movin’ On Up

Zaterdagnacht. Drie uur. Een particularly intense aflevering van 3%...

First Aid kit :: 27 november 2018, De Roma

The Dixie Chicks van het Hoge Noorden. Twee Emmylous...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in