Arcade Fire geven “The Suburbs” reïssue-treatment

U kent de drill, we gaan er niet veel woorden aan vuil maken: na een succesvol jaar is het ook voor The Suburbs van Arcade Fire tijd om heruitgegeven te worden. Jaa, dat betekent: opnieuw evenveel geld voor een paar songs meer — een mens kan maar hopen dat die ook goéd zijn — , maar bon: u krijgt ook de documentaire van Spike Jonze als bonus.

Zo gaat dat dan ook dezer dagen: als een album een beetje succesvol is, dan moet het u ook een tweede keer verkocht kunnen worden. Zeg niet dat de verkoopsjongens u niet kennen, u weet dat u er toch in trapt: twee nieuwe songs, een bonusdvd, en daar gaan die zuurverdiende centen. Dat beloofde diner bij Sergio Herman kan uw lief alweer vergeten.

U brengt haar (of hem. Hé, we willen absoluut niet zeggen dat alleen mannen muzieknerds zijn.) nu best al op de hoogte: eind juni hangt u er weer aan. Dan brengt Arcade Fire The Suburbs — net geen jaar na verschijnen — opnieuw uit in een “deluxe edition”: twee nummertjes meer — “Speaking In Tongues” en “Culture Wars” — en de kortfilm die Spike Jonze schoot op basis van de plaat vullen het oorspronkelijke album uit. Een making-of documentaire vervolledigt de set.

Maar alle gekheid op een stokje: wetend dat The Suburb nu al één van de platen van de prille jaren tien is, zou dat allemaal wel eens kunnen meevallen. U hoeft dit dus allemaal niet té cynisch op te vatten.

Universal
http://www.arcadefire.com/
Universal

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Arcade Fire

Ondanks De Verhalen, ondanks de knagende twijfels, was het...

Arcade Fire :: WE

Peter Gabriel. Father John Misty. De moeder van Win...

Arcade Fire :: The Lightning I, II

Dit is hem. Dit is de single van De...

Arcade Fire :: Generation A

Quizvraag: wie wil u straks, als het concertleven eindelijk...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in