Nieuwe single Arctic Monkeys halve minuut te beluisteren

“Don’t Sit Down (Cause I’ve Moved Your Chair)”, zo heet de eerste single van Suck It And See, het vierde album van Arctic Monkeys dat 6 juni uitkomt. Maandag gaat de volledige song in première, 30 seconden ervan beluisteren kan echter nu al.

De schoffies die in 2005 de Britse rockscene door elkaar rammelden, zaten niet stil na de release van Humbug in 2009. Alex Turner speelde even de soundtrack voor Richard Ayoades Submarine in (ook regisseur van “Fluorescent Adolescent”, “Crying Lightning” en “Cornerstone”). Terwijl Matt Helders een toefje meedrumde bij P. Diddy (of hoe de man tegenwoordig ook mag heten), zijn eigen supergroep The Bottletop Band oprichtte en een festival begon in Sheffield.

Voor Suck It And See werd producer James Ford wederom gevraagd en is de input van Josh Homme, wiens studio in de woestijn weer gebruikt werd over de hele plaat te horen. De man zingt zelfs mee op “All My Own Stunts”. Albumsong ”Brick By Brick” werd vorige maand als teaser op ons losgelaten, de eerste echte single “Don’t Sit Down (Cause I’ve Moved Your Chair)” komt maandag uit en is via deze link een halve minuut te beluisteren. De exclusieve 7”white label single is ook in België te krijgen tijdens Record Store Day.

Arctic Monkeys staat 1 juli op Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.arcticmonkeys.com
http://www.arcticmonkeys.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Rock Werchter 2023 :: Een blije kleuter in een nieuwe speeltuin

Ligt het aan ons? Is Werchter het een beetje...

Arctic Monkeys + The Hives + The Mysterines

In het kader van voorbereidend onderzoek voor Werchter trok...

Albums van het jaar 2022

The Smile :: A Light for Attracting...

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in