Fotografiewedstrijd Anouk zet kwaad bloed

Een wedstrijd waarbij een professionele fotograaf de kans krijgt om Anouk live te volgen op één van haar festivaldates, valt niet in goede aarde bij tal van concertfotografen. “Zullen wij dan maar een wedstrijd voor bakkers uitschrijven, die dan een jaar lang gratis brood mag leveren?”, klinkt het scherp op een facebookpagina.

“Anouk wil graag getalenteerde (jonge / creatieve) fotografen de kans geven om deze shows op de gevoelige plaat vast te leggen. (…) Per festival wordt er een fotograaf uitgekozen die de mogelijkheid krijgt om de volledige show vast te leggen. In ruil hiervoor ontvangt de fotograaf naamsvermelding & maakt hij/zij kans om na de zomer een seizoen lang Anouk haar shows te fotograferen.”

Het klinkt als een droom voor elke aspirant-fotograaf, maar amateurs zijn niet gewenst. Kandidaten moeten “Professioneel, snel & scherp” zijn, reeds aantoonbare ervaring hebben met concertfotografie en liefst van al ook nog bekend zijn met nieuwe technieken. U bent, om het even samen te vatten, best geen groentje, als u solliciteert.

Kortom, een leuke manier om gratis van een fotograaf zijn diensten gebruik te maken, en dat zint tal van fotografen niet.”Hey Anouk, ik zoek nog een zangeres die een aantal keer wil komen zingen terwijl ik foto’s trek. In ruil wil ik wel eens je naam door de micro roepen. Als je het goed doet, mag je volgend jaar nog eens komen”, post één sarcastisch. Waarop een ander samenvat: “Ik zoek getalenteerde bakkers die me gratis een jaar van brood willen voorzien.”

En en ander leidde deze middag tot een hoop boze reacties op de facebookpagina van Anouk en de oprichting van een facebookpagina tegen de wedstrijd. Wat Anouk zelf denkt van de hetze valt voorlopig nergens te lezen, maar dat ze zichzelf ging waxen werd even later wel gemeld.

http://www.facebook.com/pages/Belgische-fotografen-tegen-de-Anouk-wedstrijd
http://www.facebook.com/pages/Belgische-fotografen-tegen-de-Anouk-wedstrijd
Beeld:
www.wannabes.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Anouk

Anouk

Anouk

Anouk topact op Suikerrock vrijdag

Anouk is de topact op de eerste dag...

Anouk

Meer Anouk HIER ...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in