Gorillaz releasen The Fall op vinyl

Vanaf zaterdag 16 april is het recentste album van Gorillaz, The Fall verkrijgbaar op vinyl. Het gaat om een exclusieve oplage die maar in een beperkt aantal platenzaken verkrijgbaar is. Twee dagen later is de plaat ook gewoon verkrijgbaar op cd of als digitale download.

De plaat wordt op vinyl uitgebracht ter gelegenheid van de jaarlijkse “Record Store Day”. Deze speciale editie van het album is jammer genoeg alleen verkrijgbaar in platenzaken die meewerken aan de actie. Voor leden van de fanclub waren er via de website van de groep al digitale downloadversies van de 15 nummers van de opvolger van Plastic Beach verkrijgbaar op 25 december 2010. De exemplaren die op 16 en 18 april in de rekken liggen zijn wel de eerste fysieke releases.

Niet enkel de release op vinyl maakt het album bijzonder, maar ook hoe de plaat tot stand kwam. Frontman Damon Albarn (Blur) nam The Fall op in het gelijknamige seizoen tijdens de Gorillaz tour doorheen Noord-Amerika. De nummers werden geschreven en rechtstreeks opgenomen in verschillende hotels en concertzalen. Dit alles volledig door gebruik van zijn iPad. Dit album zou 2D weerspiegelen, het paarsharige lid van de band. Volgens Albarn was het debuutalbum vooral het werk van Russel, was Demon Days een experimentje van Noodle, en waren de nummers van Plastic Beach hoofdzakelijk de hersenspinsels van Murdoch.

Tracklisting

1. Phoner To Arizona

2. Revolving Doors

3. HillBilly Man

4. Detroit

5. Shy-town

6. Little Pink Plastic Bags

7. The Joplin Spider

8. The Parish of Space Dust

9. The Snake In Dallas

10. Amarillo

11. The Speak It Mountains

12. Aspen Forest

13. Bobby In Phoenix – featuring Bobby Womack

14. California And The Slipping Of The Sun

15. Seattle Yodel

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

www.gorillaz.com
www.myspace.com/gorillaz
www.gorillaz.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Hot Chip + Blur

In Lokeren houden ze van Britpop, da's geen geheim....

Werchter Boutique 2022 :: Brel en een explosieve Frankenstein

Werchter Boutique was bijzonder snel uitverkocht na de aankondiging...

Werchter Boutique rondt affiche af met Khruangbin en Arsenal

De coronacijfers worden langzaam maar zeker teruggedrongen, de zon...

21 namen voor Rock Werchter 2021

Een uitzonderlijk Rock Werchter-weekend is voorbij. Waren er niet...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in