The Strokes brengen nieuw album uit

Angles, zo heet het nieuwe album van The Strokes. Op 21 maart ligt het album in de winkels. Het is al van 2006 geleden dat we nog iets hoorden van de “saviours of rock ’n roll”.

Het was alweer zes jaar wachten op nieuws van The Strokes. Maar zoals we wel al hebben kunnen merken bij de live-prestaties van de Amerikaanse band is timing alles. Net toen de band op het punt stond in de vergetelheid te verdwijnen kwam zanger Julian Casablancas met een Twitterbericht aandraven. Nu pas is het echter officieel: op 21 maart ligt de nieuwe Strokes-plaat in de winkels. De eerste single van het nieuwe album Angles, “Under Cover of Darkness”, is vanaf februari op de radio te horen.

Het vorige album, First Impressions of Earth, dateert al van 2006. Omdat deze plaat maar zwakke reacties kreeg na de bejubelde Is This It (2001) en Room On Fire (2003) besliste de band dat het tijd was voor een adempauze. Hierbij ging ieder zijn eigen weg met solo-projecten. Julian Casablancas werkte samen met Mike Mogis van Bright Eyes voor zijn soloalbum Phrazes for the Young. Nick Valensi hielp Regina Spektor en Sia bij hun nieuwe platen, Nikolai Fraiture startte een zijproject Nickel Eye, maar Albert Hammond Jr. schopte het het verst op zijn eentje met zijn twee soloalbums Yours to Keep (2006) en ¿Cómo Te Llama? (2008)

In 2010 besloot de New Yorkse band dan toch weer te touren. Hoewel ze ons land oversloegen waren ze wel te zien op grote festivals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Hurricane Festival, Splendour in the Grass, Outside Lands en Lollapalooza, waar ze headliner waren. Het Amerikaanse muziekmagazine Time Out Chicago recenseerde vol lof. “The best set I’ve seen since covering Lollapalooza. Better than Radiohead in 2008.” Nu wordt gewerkt aan de tourdates van 2011. Al tal van Europese festivals haalden de lijst. Fingers crossed voor Pukkelpop!

http://new.thestrokes.com/
http://www.myspace.com/thestrokes
http://new.thestrokes.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Best Kept Secret 2022 :: Minder drank, meer aardrijkskunde

Eindelijk. Geen woord past beter na drie jaar afwachten,...

The Strokes

Best Kept Secret 2021 presenteert line-up

In normale omstandigheden zou vandaag Best Kept Secret 2020...

Best Kept Secret herbevestigt The Strokes

Best Kept Secret heeft vandaag de komst van The...

The Strokes :: The New Abnormal

Dat bezoek aan The Big Apple – onze favoriete...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in