EMI lekt eigen muziek

EMI daagde Rapidshare voor de rechter wegens piraterij. Een stap die misschien beter niet werd gezet, want de Britse platenmaatschappij kwam zelf als beklaagde uit de zaak. EMI wordt er door de rechtbank van beschuldigd zelf muziek te lekken op peer-to-peerwebsites.

De rechtzaak was aanvankelijk niet gericht tegen Rapidshare zelf, maar naar MP3tunes. De zoekmachine zou directe linken bevatten naar Sideload.com, die de surfer naar illegaal te verkrijgen materiaal op Rapidshare zou brengen. Gebruikers zouden via deze weg muziek kunnen downloaden zonder hiervoor te betalen.

De verdediging kwam snel met een tegenverhaal. Zo onthulde het dat EMI zelf muziek lekt op downloadsites zoals Rapidshare, om zo een hype te creëren en artiesten te promoten. Een verhaal dat het platenlabel even ontkende, maar dat protest liet EMI varen toen er tastbaar bewijs werd voorgelegd.

De advocaten van Michael Robertson, de oprichter van MP3tunes, kwamen naar voren met een dossier vol e-mails, verzonden door de platenmaatschappij naar marketeers en bloggers. Daarin werd verwezen naar “gratis” muziek op Rapidshare. Er werd ook een lijst voorgelegd met meer dan duizend nummers die EMI bij verschillende websites online plaatste.

Hiermee graaft een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld haar eigen graf. Het label met onder andere artiesten zoals Coldplay, Gorillaz en Pet Shop Boys (foto) onder contract, verliest aan credibiliteit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

www.emimusic.com
www.myspace.com/emimusicpublishing
www.emimusic.com
Beeld:
archief

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in