Kans op nieuw werk Soundgarden

Begin dit jaar kondigde zanger Chris Cornell aan dat er een reünie op stapel stond van Soundgarden, één van de grunge-pioniers uit Seattle. Dat is blijkbaar zo goed bevallen dat er wel eens een spiksplinternieuw album uit zou kunnen komen, zo liet gitarist Kim Thayil aan een Canadees radiostation weten.

Afgelopen zomer stonden ze als headliner op het Lollapalooza festival en werd al aan Cornell gevraagd of er plannen voor nieuw materiaal waren. Hij antwoordde toen dat het opwindend zou zijn om eens één nieuw nummer op te nemen, gewoon om te kijken hoe de sound zich geëvolueerd heeft. Dat ene nummer zijn er nu meerdere geworden en Thayil liet weten: “ik bevestig hierbij niets maar als we samen in het repetitiekot staan dan komen de jams en nieuwe ideeën vanzelf”.

Laten we in ieder geval hopen dat het niet ordinair cashen zal worden want hun laatste studio-album Down On the Upside verscheen dan wel vijftien jaar geleden. Sinds hun reünie blijven de platen op ons afkomen, zo kwam in september een greatest hits Telephantism uit en in het voorjaar staat er een verzamelaar met live opnames en B-kantjes op stapel. Mocht de band met nieuw materiaal komen dan zal het niet voor meteen zijn, de gitarist gaf namelijk ook aan dat de diverse bandleden het druk genoeg hebben met hun andere projecten, maar dat ze wel erg enthousiast zijn om iets nieuws met Soundgarden te ondernemen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.soundgardenworld.com/
http://www.soundgardenworld.com/

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Prophets Of Rage

Best Of: Chris Cornell

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Soundgarden :: Superunknown (1994)

Het zou altijd een commercieel succes zijn geworden. Als...

Soundgarden :: King Animal

Stel u even in uw kinderlijke fantasie een flink...

Na vijftien jaar stilte opnieuw Soundgarden

Soundgarden, een van de voornaamste rockbands die het levenslicht...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in