Nieuw Studioalbum Sufjan Stevens

Na een doodse stilte van vijf jaar laat Sufjan Stevens weer van zich horen. Na zijn nieuwe EP All Delighted People pakt hij zelfs uit met een nieuw volwaardig studioalbum The Age Of Adz. Een reis waarbij de multi-instrumentalist hoopt, je wildste fantasieën te doen uitkomen en je mee te nemen doorheen onze gigantische en kleurrijke kosmos.

The Age of Adz (uitgesproken als ‘Odds’ een snijgereedschap om hout te bewerken). Dat is de naam van de nieuwe plaat waarmee we vandaag, 11 oktober deze aarde gaan verlaten. Het is de naam van zijn eerste volwaardige nieuwe studioalbum van Sufjan Stevens sinds zijn laatste plaat Illinois (2005). Hoewel dezelfde thema’s worden aangehaald in zijn nieuwste EP All Delighted People (2010), zal het in schril contrast staan met de kosmische geluiden die zijn nieuwste album overheersen.

Inspiratie haalde Stevens bij de geheimzinnige kust van Royal Robertson. Een kunstenaar (en zelfbenoemde profeet) uit Louisiana die aan schizofrenie leed. Robertson’s levendige dromen kwamen tot werkelijkheid in zijn werken. Aliens, futuristische auto’s en excentrische monsters. Een uitdagende springplank waarvan Stevens gebruik maakte om zowel de albumcover als het algemene idee achter deze cd te verklaren.

Liefde, dood, angst en zelfmoord zijn de elementen waarrond dit album draait. “Lover, will you look at me now? I’m already dead to you, but I’m inclined to explain to you what I could not before”, zijn de eerste woorden van zijn single I walked. Alvast een krachtig voorsmaakje van wat we van de nieuwe plaat mogen verwachten.

De tracklist:

 1. Futile Devices
 2. Too Much
 3. Age of Adz
 4. I Walked
 5. Now That I’m Older
 6. Get Real Get Right
 7. Bad Communication
 8. Vesuvius
 9. All for Myself
 10. I Want To Be Well
 11. Impossible Soul
http://www.sufjan.com
http://asthmatickitty.com/sufjan-stevens
http://www.sufjan.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Make Christmas Great Again: essentiële kerstmuziekjes

Geef toe: meestal zijn ze uw aandacht niet waard,...

Sufjan Stevens :: The Ascension

The Ascension is een taaie, maar intrigerende plaat geworden....

Sufjan Stevens :: Video Game

Over exact een maand verschijnt nog zo’n pleister op...

Sufjan Stevens & Lowell Brams :: Aporia

Toen Sufjan Stevens in 2005 definitief doorbrak met het...

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in