Het tourdagboek van True Bypass in de UK :: deel 4

Nog tot 11 september toeren Chantal Acda en Craig Ward als True Bypass door het Verenigd Koninkrijk. Op nieuws.goddeau.com brengt Chantal regelmatig verslag uit van hun belevenissen.

London

Vandaag ging lekker gladjes. Mooi weer, geen files en we waren heel snel in London. Dat is hier toch wel niet normaal die M&S in de tankstations. Wat is dat voor een zooi dat ze verkopen bij ons in tankstations? Ik ga hier helemaal uit mijn dak. Maar goed, daar ging ik het niet over hebben.

Vanavond is wel een beetje spannend. Er gaan wat bekenden zijn, waaronder de geweldige schrijver Toby Litt. We hebben een nieuw nummer geschreven op basis van zijn teksten en zoals het er nu naar uit ziet gaat de volgende True Bypass plaat volledig op zijn woorden geschreven worden.

Daarnaast was er pers en de mensen van het Label Jezus Factory. Zij hebben een sterke connectie met de Antwerpse scene en releasen de platen van Mauro, Sukilove etc. Heel gepassioneerd en fijn om ze een keer in het echt te zien. We speelden in de Slaughtered Lamb. Klinkt vreselijk voor een vegetarische hippie zoals ik. Het logo zag eruit als dat van een metalband, maar de zaal was ongelofelijk mooi.

Na een fijne soundcheck heb ik voor de laatste keer deze tour genoten van de set van Boris (V.O). Daarna was het onze beurt. En dit was zo’n avond: zo eentje waar je het voor doet. Zo’n moment waarop je met iemand speelt die op precies op dezelfde plek is met zijn hart. Die exact aanvoelt wat je wil. Niemand anders bestaat dan nog. Enkel dat moment.

Ik zag aan Craig dat hij hetzelfde gevoel had en het publiek was zo enthousiast. We hebben een zalige set gespeeld. Daarna interviews en eindelijk eens rustig wat drinken. Dit zijn de momenten die het leven de moeite waard maken.

Dit was wat we de mensen wilden zeggen. Geen perfectionisme, wel muziek maken zonder een muur: risico’s nemen en in het moment waarin alles kan gebeuren duiken. Ik hoor soms bij Craig weer de dingen die dEUS vroeger goed maakten. Ook al is dit onderwerp niet echt zijn favoriet, het brengt me wel terug in de tijd.

Nu slaapjes doen in het huis van de labelmeneer. En die heeft dus een enorme slang, een kat, een schildpad en een paar vissen…..the place to be for me!

Bless bless,

http://www.truebypass.be
http://www.myspace.com/truebypassmusic
http://www.truebypass.be

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Craig Ward :: New Third Lanark

De muzikale biografie van de in Schotland wonende Craig...

Op tournee met Low :: het tourdagboek van Sleepingdog Deel 4

Dezer dagen toert Sleepingdog door Europa als voorprogramma van...

Op tournee met Low :: het tourdagboek van Sleepingdog Deel 3

Dezer dagen toert Sleepingdog door Europa als voorprogramma van...

Op tournee met Low :: het tourdagboek van Sleepingdog Deel 2

Dezer dagen toert Sleepingdog door Europa als voorprogramma van...

Op tournee met Low :: het tourdagboek van Sleepingdog Deel 1

{image}Dezer dagen toert Sleepingdog door Europa als voorprogramma van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in