Gitarist Tv on the Radio maakt dance album

David Sitek, in het normale leven gitarist bij het even met hiatus gegane Tv on the Radio én producer van o.a. Scarlett Johansson, Holly Miranda en de Yeah Yeah Yeahs is de studio ingedoken met een rits artiesten voor zijn debuut Maximum Balloon.

In navolging van zanger Kyp Malone is nu ook Sitek het solopad opgegaan met zijn project Maximum Balloon. Al is diezelfde Malone en ook TVOTR’s Tunde Adebimpe te horen op Maximum Balloon. Verder hebben Karen O., Ukimi Nagano (Little Dragon), Holly Miranda, Theophilus London en -de geruchten zijn- David Byrne meegewerkt aan de plaat. In een interview met muziekblog Brooklyn Vegan zegt Sitek dat hij hoopt dat de nummers op de dansvloer geraken “or on the farmer’s market”.

De eerste single “Tiger” is sinds juni te downloaden en bevat behalve de vocalen van Aku (Dragons of Zynth) ook de miauwkes van Dave Sitek zelf, al wilde hij de plaat vooral niet volstouwen met zijn eigen gezang: “I spare us all from me singing on every track”. Volgens de man ligt de kracht van het project in het feit dat alle muzikanten helemaal los van de eigen bands hun gang konden gaan. De invloeden tijdens het maken van het album waren onder andere Nile Rodgers en Chic.

Maximum Balloon komt 24 augustus uit en het nummer “Groove Me” gezongen door Theophilus London is op de website te beluisteren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.maximumballoon.com/highflyersclub/
http://www.maximumballoon.com/highflyersclub/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Nevermen :: Nevermen

Als TV On The Radio’s Tunde Adebimpe, rapper, producer...

TV On The Radio :: Seeds

Wie herinnert zich “Wolf Like Me” uit 2006 niet...

En daar is TV On The Radio ook weer

Is dat september dat we ruiken? Moet wel, want...

TV on the Radio :: Nine Types of Light

Interscope records, 2011 Universal Toen we de eerste keer 'Dear Science'...

WERCHTER 2011: TV On The Radio :: donderdag 30 juni, Marquee

Als er één moment TV On The Radio's geweldige...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in