Battles en Tyondai Braxton uit elkaar

Volgens Warp Records hebben Battles en multi-instrumentalist Tyondai Braxton besloten elk een andere weg in te slaan. De mathrockers hebben plannen in het achterhoofd waar Braxton niet wilt aan meewerken.

Battles zou graag zijn tweede fullalbum afwerken om vervolgens te gaan touren. Braxton, die vorig jaar zijn solodebuut uitbracht, verkiest zijn solowerk boven Battles en ziet een tournee niet zitten. Platenfirma Warp Records heeft het over a sad but amicable split. Het is nog niet duidelijk of Braxton wordt vervangen.

Begin dit jaar verklapte gitarist Dave Konopka aan NME dat Times Square in New York een grote invloed is voor het nieuw album. “It reminds me of old school Midnight Cowboy-era New York. Most of that area has been Bloomberged into consumerism, ESPN zones and Broadway shows, but on the outskirts there’s little pockets of vice. We’re playing right above a jack shop.” Ondertussen staan enkele nieuwe liedjes als “Sanford and Son”, “Sweetie and Shag” en “SDICT” op YouTube.

EP C en B EP. Drie jaar later bracht de New York-formatie een eerste langspeler uit. Tyondai Braxton — zoon van bekend componist en saxofonist Anthony Braxton — stond bekend voor zijn stemsamples, gitaarspel en keyboards.

http://www.bttls.com
http://www.myspace.com/battlestheband
http://www.bttls.com
Beeld:
wannabes.be - archief

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Het beste van Pukkelpop volgens enola (1998 – 2018)

Voor een laatste keer vloeken deze zomer. Nog één...

Filter Festival

Bij Trix houden ze al eens van een showcasefestival....

Ook bij Dour Festival nieuwe namen

Bij Dour Festival zijn ze niet vies van enkele...

BRDCST :: 27 maart 2016, AB Box

De laatste dag van BRDCST, het vierdaagse festival in...

Battles :: Botanique, 3 november 2015

We kregen op voorhand nog even telefoon: of we...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in