Vampire Weekend vs Covermodel

Op the fourth of July genoot goddeau.com van Vampire Weekend in het festivalpark van Werchter, tegenwoordig zit de Amerikaanse band met rechtsperikelen. De vrouw op de cover van hun tweede plaat Contra aast op een slordige $2 miljoen.

Frontman Ezra Koenig pakte moeiteloos de zonovergoten wei van Werchter in en dat kunstje mag hij – of alleszins zijn manager – nog eens overdoen in de rechtbank. De vrouw die op het album Contra prijkt, Kristen Kennis, beweert dat ze nooit toestemming gegeven heeft voor het gebruik van de foto, die overigens in 1983 zou getrokken zijn.

Kennis vraagt $2 miljoen schadevergoeding, want haar handtekening zou vervalst zijn geweest. Koenig en Vampire Weekend lieten al aan NME weten dat ze volledig volgens het boekje zouden hebben gehandeld. “We look forward to having the matter resolved in Court”, aldus Koenig aan NME. Hij voegde er ook nog aan toe dat ze wel meer uitleg willen geven, maar het niet kunnen omdat dit de eerste keer is dat ze voor de rechter gesleept worden. “I imagine in the next few months there’ll be plenty to talk about. Given it’s our first time we just want to do it properly.”

Wordt vervolgd.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.vampireweekend.com/
http://www.vampireweekend.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

De staylist van (se)

Het heden voelt bijwijlen ondraaglijk en wat de toekomst...

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

Vampire Weekend

Sinds de vorige plaat heeft Vampire Weekend er vier...

Vampire Weekend

Vampire Weekend :: Harmony Hall

Het teasen kon niet blijven duren. Na onder meer...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in