Eels sluit drieluik af met nieuwe plaat

Wie dacht dat Eels er met zijn deprimerende, laatste plaat End Times het bijltje bij had neergelegd is eraan voor de moeite. De bebaarde somberaar Mark E. Everett is productiever dan ooit en brengt later dit jaar Tomorrow Morning uit.

Toen Mark Linkous van Sparklehorse in maart een einde aan zijn leven maakte, moesten wij eventjes aan Mark E. Everett denken. Die had een maand van te voren immers het bijzonder depri End Times uitgebracht en leek klaar om zelf in zijn graf te stappen. Niets daarvan blijkt nu want er zit al een nieuwe Eels-plaat aan te komen, de derde in amper een jaar tijd.

Tomorrow Morning is opgevat als het sluitstuk van een drieluik dat vorig jaar met Hombre Lobo was ingezet. De titel van de nieuwe plaat stemt alvast hoopvoller dan die van zijn twee voorgangers. Tomorrow Morning kan geïnterpreteerd worden als het licht aan het eind van de tunnel.

Maar harde bewijzen daarover hebben we voorlopig niet. Tomorrow Morning is wel opnieuw met de band opgenomen, terwijl E. het op End Times in zijn eentje heel kaal en sober hield. Bij de release van Tomorrow Morning hoort ook een tournee en die neemt zijn aanvang begin augustus. Een Belgische festivaldatum dringt zich dan ook op.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.eelstheband.com/
http://www.eelstheband.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eels :: Extreme Witchcraft

De slinger in de carrière van Eels helt op...

Make Christmas Great Again: essentiële kerstmuziekjes

Geef toe: meestal zijn ze uw aandacht niet waard,...

Eels :: Earth To Dora

‘I want a party with a scary clown’, zong...

Eels :: Baby Let’s Make It Real

Goddamn right, it's a beautiful day nog aan toe....

Eels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in