Gary Lightbody en Peter Buck vinden elkaar in Tired Pony

In de reeks Muzikale Samenwerkingen Waar U Nooit Zou Opkomen: Peter Buck van R.E.M. en Gary Lightbody van Snow Patrol hebben samen met enkele collega’s een plaat opgenomen. Hun project werd Tired Pony gedoopt en hun debuut zal volstaan met.. country.

Het idee voor Tired Pony ontstond vorig jaar toen Gary Lightbody (foto) op tournee met Snow Patrol zin kreeg om iets te doen met zijn voorliefde voor americana, genre Will Oldham of Bill Callahan. Lightbody had affiniteit noch ervaring met die diep in de Amerikaanse traditie gewortelde muziek, maar wilde zich er met behulp van een aantal Schotse collega-muzikanten toch aan wagen. Ze zouden dan wel zien waar ze uitkwamen. Op suggestie van producer Jacknife Lee werd R.E.M.-gitarist Peter Buck bij het project betrokken, en die verrassende combinatie bleek wonderwel te werken.

Ondertussen heeft Tired Pony een debuutplaat klaar, The Place We Ran From, en die zal gastbijdrages van Editor’s Tom Smith en actrice Zooey Deschanel bevatten. Lightbody en Buck staan alvast te popelen om met de plaat op tournee te gaan en sluiten toekomstplannen met hun nieuwe groep niet uit. “It seemed crazy to do something as good as this record is and just walk away from it,” zei Buck aan BBC. “There’ll hopefully be some shows and maybe another record.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.tiredpony.com/
http://www.tiredpony.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Snow Patrol

Snow Patrol, Afghan Whigs en Portland naar Lokerse Feesten

Just say 'Yes', want na de aankondiging van Kraftwerk...

De staylist van (ep)

…Nog een geluk dat er zoiets bestaat als muziek. ’t...

Snow Patrol komt naar Lokerse Feesten

Snow Patrol komt op maandag 3 augustus naar de Grote Kaai!...

Snow Patrol vervoegt affiche Werchter Boutique

Op zaterdag 8 juni viert Werchter Boutique het beste...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in