Boomtown dit jaar in gebalde vijfdagenformule

Het Gentse Boomtownfestival zal ook dit jaar instaan voor het vermaak van de iets alternatievere Gentse Feestgangers. Het festival werd vorig jaar in een nieuw kleedje gestoken en gaat door op die ingeslagen weg. Toch verandert er één niet onbelangrijk detail aan de originele formule: Boomtown zal voortaan geen tien maar vijf dagen duren.

Tot voor 2008 ging het Boomtownfestival elk jaar op de Oude Beestenmarkt door. Dat plein werd echter te klein voor het uitdijende festival en omdat de organisatie met het Gentse bestuur niet tot een regeling over een andere locatie kwam, ging het festival dat jaar eenmalig niet door. In 2009 pakte Boomtown uit met een nieuwe festivalformule: de Handelsbeurs en het Kouterplein zouden voortaan plaatsbieden aan het festival, dat daardoor ook muzikaal kon verbreden.

Een succesvolle formule, zo bleek, die echter nog gebalder kan. Daarom duurt Boomtown dit jaar voor het eerst slechts vijf dagen, maar zullen er ook voor het eerst parallel concerten plaatsvinden in de Handelsbeurs en op het Kouterplein. Op het plein zulllen vooral grote namen aantreden die gekend zijn bij een groter publiek, de Handelsbeurs wordt voorbehouden voor kleinere nichebands.

Namen zijn voorlopig nog niet bekend. Wel zullen de concerten in de Handelsbeurs dit jaar opnieuw betalend zijn, die op het Kouterplein blijven gratis.

Boomtown zal dit jaar plaatsvinden van 20 t/m 24 juli.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.boomtownlive.be
http://www.boomtownlive.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

De laatste namen voor Boomtown 2010 zijn bekend

Het Boomtown festival dat de laatste jaren nogal wat...

Update :: Boomtown haalt 65DaysOfStatic naar Gent

Boomtown belooft dit jaar een niet te missen afspraak...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in