UPDATE :: Guru ontwaakt uit coma

De man die ooit deel uitmaakte van het hiphopduo Gang Starr dat jazz-hop op de kaart zette en vooral bekend werd bij het grote publiek door zijn Jazzmatazz project, Guru heeft zondag een hartaanval gehad en ligt sindsdien in een coma, meldt de website HipHop Wired. Update: inmiddels heeft Guru zelf in een statement laten weten dat “I am doing fine and I am recovering! I’m weak though”.

De 43-jarige rapper Guru – een acroniem voor Gifted Unlimited Rhymes Universal of God is Universal, he is the Ruler Universal – werd bij ons vooral bekend door zijn Guru’s Jazzmatazz waarmee hij in de hoogtijdagen van de acid-jazz de wereld kennis liet maken met “an experimental fusion of hip-hop and jazz”. Op de tot nu toe 4 platen die hij onder de vlag van het project maakte kwamen er een keur van gastmuzikanten langs, zoals N’Dea Davenport, MC Solaar, Carleen Anderson, Branford Marsalis, Jamiroquai, Chaka Khan, Macy Gray, Angie Stone, The Roots, Pharell Williams, Erykah Badu, Common en Herbie Hancock.

Zijn zus Tricia bracht het nieuws naar buiten en ook zijn Gang Starr wederhelft DJ Premier bevestigde het nieuws. Weer eens een bevestiging dat je het WWW niet zomaar moet geloven, want DJ Premier was een fan niet de man zelf.De enige juiste info over zijn gezondheidstoestand kwam volgens Guru van zijn producer Solar, die ook verdere updates zal geven. Hopelijk komt het snel weer goed met Guru en kan hij de wereld met meer volumes van de Jazzmatazz platen verblijden want zoals hij zelf al aangaf bij de laatste plaat: “one of the main focuses has been that it has something for every generation and music lover. It’s timeless”.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.myspace.com/gurusjazzmatazz
http://www.myspace.com/gurusjazzmatazz

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Gang Starr :: Bad Name

Beloftes worden ingelost: op 1 november, de dag van...

Gang Starr :: Family And Loyalty

Met behulp van een onuitgegeven sample doet Gang Starr...

“Mostly the voice”, In memoriam Guru (1966-2010)

“A lot of rappers got flavor, and some got...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in