Admiral Freebee vindt verwondering terug met ‘The Honey & The Knife’

Toen zijn platencontract aan hernieuwing toe was, besloot Admiral Freebee het spreekwoordelijke pakje sigaretten te halen om niet meer terug te komen. Na lange stadswandelingen en kleine caféconcerten volgt eind februari The Honey And The Knife bij nieuw lief Playout Music.

Die lange wandelingen en concertjes voor een publiek dat eerder voor de waardin dan voor de muziek kwam, gaven Tom Van Laere een nieuw elan. Volgens en persmededeling voelde de Antwerpenaar “dezelfde opwinding en verwonder als toen hij debuteerde.” Om die sensatie ook op band te vatten, ging hij opnieuw te rade bij producer Jo Francken die zes jaar geleden ook zijn sterke debuut opnam.

De basistracks werden in drie dagen opgenomen in de Motormusic studio en nadien brachten ze beiden een hele tijd in de huisstudio van Francken door en slaagden er in om hun automatismen te bannen. Volgens platenfirma Playout Music is The Honey & The Knife in één zin “een collectie ijzersterke nummers over ‘the art of walking away’, met bevlogen gitaarspel (van heerlijk overstuurd tot ingetogen pracht), expressieve zang en intelligente overdubs.”

De plaat zal op 22 februari in de winkels liggen, op zondag 4 april is een optreden in de AB gepland.

http://www.admiralfreebee.be
http://www.admiralfreebee.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Crammerock :: 2 en 3 september 2022

Dat het een hete zomer was, mijnheer. En om...

Admiral Freebee

Admiral Freebee :: ”Mensen die vinden dat ze goed bezig zijn, vind ik niet boeiend”

'Oeps, te hard gerockt'. Zo droog ontving Tom Van...

Zalen zonder zweet :: Hoe het concertleven langzamerhand weer ontwaakt

Pump Up The Jam, ABnormal, en zelfs gewoon: Les...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in