UPDATE ROCK WERCHTER :: Green Day is nummer 5

De vijfde naam op het lijstje is ook meteen de vijfde topper; op vrijdag mogen we Green Day op de wei verwachten. Daarmee sluit Schueremans een eerste namenluik af.

De punks van Green Day zijn te beschrijven in twee woorden: poppunk en entertainment. Het is van 2005 geleden dat ze in Werchter te zien waren, toen met hun album American Idiot, volgens het Britse blad Q een van de beste punkplaten ooit gemaakt. Vijf jaar later komen ze hun nieuwe plaat 21st Century Breakdown voorstellen, dat in 14 landen al goud of platina behaalde. Het wordt een leuk feestje dus op die vrijdagavond.

De shockrockers van Rammstein staan garant voor spektakel; in 2005 stonden ze al eens op de wei als afsluiter. De combinatie van vuur(werk) en bulderende gitaarchords zorgde ervoor dat de schermen het na 10 minuten begaven. Voor wie denkt dat de Duitsers het niet aankunnen om zaterdag 3 juli af te sluiten, Think Again. Hun optreden van vanavond in het sportpaleis was na een halfuur uitverkocht. Dat zijn zo’n 17000 mensen op een halfuurtje.

De Duitsers brengen hun nieuwe album mee, Liebe Ist Für Alle Da, dat in Duitsland uit de rekken geweerd werd wegens een té aanstootgevende hoes en sadomasochistische teksten. De clip van “Pussy” is een kleine pornofilm. Op zaterdag gaat Rammstein de strijd aan tegen de moraalridders.

Wat mogen we nu nog verwachten van de Schuer? Er zijn nog twee namen die in de wandelgangen circuleren; volgens rockblog.nl zijn dit Skunk Anansie en Editors. Eerder dit jaar pakte Editors al uit met de bom In This Light and on This Evening. Ze speelden vorige maand Vorst Nationaal van voor tot achter zo goed als plat en hun concert in de Lotto Arena van 30 april is –moet dat nog gezegd– al lang uitverkocht. Maar niet getreurd, zo blijkt. Op Werchter kunnen zij die geen ticket kondigen bemachtigen deze artiesten misschien tóch nog live zien. Offciële bevestiging volgt binnenkort, vermits de ticketverkoop deze maand al start.

Een tweede naam is die van Skunk Anansie. Neen, niet Skin solo, zoals in 2003 en 2006. De band is immers sinds kort weer samen en zijn bezig aan hun eerste tour in 9 jaar. De tour is in het licht van hun nieuwste album, Smashes and Trashes, een verzamelalbum. Op die manier zou het al de zesde keer zijn dat Skin (Deborah Anne Dyer) op de festivalwei staat, voor de gehele band de vierde keer. Brengt Skunk Anansie haar greatest hits ook naar Werchter?

Eerder bevestigde ook P!nk: “Leading Lady For Leading Festival”, zo kopt de officiële website van Rock Werchter. De Amerikaanse kameleon stond in 2007 al eens op TW Classic, maar zal nu dus de Werchterianen proberen te bekoren op dag 3 van het echte festival. De komst van deze dame zal ongetwijfeld wat protest losweken, maar “Miss Rock ‘N Roll Of Pop Music” wist in 2006 toch heel wat mensen te overtuigen van haar kunnen met haar hit “Dear Mr. President”, een rechtstreekse aanklacht aan het adres van George W. Bush.

P!NK houdt van België, zoveel is zeker. De kick-off van haar huidige Fun House tour vond plaats in het Antwerpse sportpaleis op 26 februari 2009, om vervolgens nog eens terug te komen in november voor een wederom uitverkocht sportpaleis.

Eerder deze week bevestigde Muse reeds. Bij hun doortocht in het Sportpaleis vorige maand liet frontman Matt Bellamy op het einde van hun set al een klein bommetje vallen door te praktisch te zeggen: “See you at Werchter.” Velen gingen al uit hun dak en niet voorbarig, zo blijkt nu. Net als in 2007 zal Muse de eerste dag afsluiten en hun synth-arpeggio’s en rollende basslijnen op ons loslaten.

Neen, onbekenden dat zijn ze niet voor de Werchterianen. Als alles goed gaat, zal dit al hun zesde tocht door de wei worden. Telkens als ze een nieuw album geperst hebben, willen ze dat toch aan ons komen tonen. Dit jaar zullen ze The Resistance op ons loslaten, een album dat na enkele weken al platina haalde in België. De klassiek geschoolde Matt Bellamy laat zich weer horen, vooral op het laatste nummer “Exogenesis”, waar maar liefst 40 muzikanten aan meedoen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.rockwerchter.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Rammstein

Rammstein

"Brussel!", meer had Till Lindemann niet te melden donderdagavond....

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Muse :: Will Of The People

Dat miserie altijd een goede inspiratiebron is, bewijst Muse...

Rammstein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in