Eerste soloalbum voor Sigur R贸s’ J贸nsi

J贸n Thor Birgisson, beter bekend als J贸nsi als in J贸nsi and Alex en Sigur R贸s, laat op 15 maart 2010 zijn eerste soloplaat op de wereld los. Het album kwam er naar aanleiding van songs die hij schreef die niet in het plaatje van 鈥榮 mans alias Sigur R贸s pasten. De eerste lading van deze songs maakten hun opwachting in Riceboy Sleeps, de tweede lading vindt nu zijn thuis in Go. In afwachting onderhoudt J贸nsi ons met sneak previews op zijn website.

Waar het eerste deel van deze nummers nog resulteerde in het instrumentele album Riceboy Sleeps met zijn wederhelft Alex Somers, zal het tweede deel uit een heel ander hout gesneden zijn: een opwindend, vreugdevol, extatisch, dramatisch, dapper en levendig album inclusief J贸nsi鈥檚 deze keer grotendeels Engelstalige vocals. Go is de samenvatting van een artiest die alle angst loslaat en vrijheid ontdekt, wat van de plaat 茅茅n van de meest vreugdevolle collectie songs ooit zou maken. Nochtans dacht hij aan een rustig, akoestisch album te werken, maar 鈥渟omewhere along the line, it just sort of exploded鈥.

Gaandeweg cre毛erde hij, samen met enkele al even vrijgevochten collega鈥檚, geen popplaat, ook geen rock, folk, ambient of elektronic, maar wel een heel muzikaal palet met niets dan vuurwerk. Onder dezen Nico Muhly, bekend van en geprezen voor zijn werk met Bj枚rk, Antony & The Johnsons, Bonnie 鈥楶rince鈥 Billy en Grizzly Bear, die alle songs van Go speels aan het dansen brengt door ze met strijkinstrumenten, koperblazers en houtblazers te voorzien, aan de zijde van zijn ongewone pianoaanslagen. Voeg hier de inventieve percussiegenie die Samuli Kosminen is nog aan toe, samen met co-producers J贸nsi zelf, Alex Somers en Peter Katis, die eerder al Interpol producete, en als laatste Tom Elmhirst, die het hele album mixte. Resultaat: een muzikaal landschap dat in niets lijkt op vorig werk en dat uw luidsprekers een explosie van pure gelukzaligheid en verwondering doet veroorzaken.

J贸nsi zal ons live omver proberen te blazen met een uitgebreide wereldtournee in 2010. Voorlopig onthoudt hij ons nog van meer details, maar hou zeker www.jonsi.com in de gaten waar in de tussentijd regelmatig nieuwe sneak previews in de vorm van foto鈥檚 en video鈥檚 worden losgelaten over de weg die Go aflegt. Wie op de hoogte wil blijven van alle updates en tevens een gratis download van 鈥淏oy Lilikoi鈥 wil verkrijgen, kan zich hiervoor inschrijven voor de mailing list op de website. Maar er wordt ook al een tipje van de sluier gelicht van de andere nummers van de plaat: een simpele klik op de letters van J贸nsi鈥檚 naam op de website volstaat.

Tracklist Go

  1. Go Do
  2. Animal Arithmetic
  3. Tornado
  4. Boy Lilikoi
  5. Sinking Friendships
  6. Kolnidur
  7. Around Us
  8. Grow Till Tall
  9. Hengilas

{image}Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.jonsi.com
http://www.jonsiandalex.com; http://www.sigur-ros.co.uk
http://www.jonsi.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Sigur R贸s :: 脕TTA

脕TTA. Acht. Droger kon Sigur R贸s zijn, welja, achtste...

BEST OF :: Sigur R贸s

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Sigur R贸s :: Odin’s Raven Magic

Opgelet, Odin's Raven Magic is geen standaard Sigur R贸s-album,...

Sigur R贸s :: 1 oktober 2017, Vorst Nationaal

De laatste plaat dateert alweer van vier jaar geleden,...

Sigur Ros

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in