15 kaarsjes en een Anthology voor Zita Swoon

Dat Zita Swoon 15 jaar bestaat zal niet onopgemerkt voorbijgaan: op 23 november zal de release van een dubbele compilatie-cd dit immers mooi in de verf zetten. To Play, To Dream, To Drift, An Anthology zal een ‘Best Of’ zijn, inclusief onuitgebracht materiaal van 1991 tot 2009. Een must-have voor elke Zita Swoon liefhebber, want het stokpaardje van Stef Kamil Carlens zal vanaf volgend jaar een tijdje op non actief staan en enkel nog voorstellingen van de theater/dansproductie ‘Dancing With The Sound Hobbyist’ spelen. Perfecte timing voor een bloemlezing dus.

To Play, To Dream, To Drift, An Anthology is een retrospectief tweeluik geworden: waar CD 1 een verzameling is van de hoogtepunten van hun studioalbums en radio hits plus de Soulwax Remix van “My Bond With You And Your Planet: Disco!”, oftewel een ideale kennismaking met het Antwerpse collectief, is CD 2 een uniek allegaartje met onuitgegeven materiaal en extra’s, gaande van het prille begin rond 1991 tot vandaag. Deze bonusschijf werpt zowel een blik op de prehistorie van Zita Swoon als op de toekomst die haar te wachten staat. “De eerste plaat was snel samengesteld, want de meeste tracks die erop staan zijn singles geweest. Wat dit project voor mij vooral interessant maakt is de tweede cd, omdat dat obscure materiaal even essentieel is voor het parcours dat ik heb afgelegd. Deze collectie sluit voor mij een muzikale periode af, terwijl de hoes, met meer dan honderd foto’s, ook het visuele aspect van Zita Swoon nog eens duidelijk in de verf zet,” aldus SKC.

Niet te missen voor de fans zijn de drie geplande verjaardagsconcerten in de AB op woensdag 9, donderdag 10 en zaterdag 12 december, met niet alleen een selectie uit hun repertoire (verwacht u aan melancholie en grooves), maar ook een mooie schare aan vrienden waarmee ze het podium zullen delen: John Parish, Arno en Tom Barman. Snel zijn is de boodschap, want de tickets voor de eerste twee concerten zijn reeds de deur uit. Op 23 november speelt SKC ook in de reeks van prestigieuze Radio 1 sessies in het Amerikaans theater.

Na deze birthday nights zal een sabbatperiode ingezet worden. Tegenover twee jaar zonder concertzalen en festivals voor SKC en de zijnen, komt een twee jaar lange ontdekkingsreis naar nieuwe muzikale impulsen en invloeden te staan. Zo zal er onder meer een vervolg gebreid worden aan de voorstellingen van Dancing With The Sound Hobbyist, de muzikale dansvoorstelling die ze maakten in samenwerking met Anne Teresa De Keersmaeker van het dansgezelschap Rosas, waarin nog meer geëxperimenteerd zal worden met de interactie tussen dans en muziek. De inventieve klankentappers plannen ook een project met Afrikaanse stemmen, waarvoor een muzikale ontdekkingsreis door Burkina Faso en Mali zal gemaakt worden met de bedoeling een song te schrijven met de Malinese zangeres Rokia Traor (“Ze is zeer muzikaal en behoort tot het type vrouwen die zoveel meer kunnen met hun stem”). Dan is er ook nog het volledig instrumentale project Zita Swoon Orchestra, dat Carlens verlangen vervult zich te verwijderen van tekst en enkel de muziek te laten spreken (“Het zou leuk zijn eens te kunnen werken met een uitgebreidere groepsbezetting en instrumenten te gebruiken die, tot nu toe, bij Zita Swoon zelden of nooit aan bod zijn gekomen”). Wie deze muzikale uitspattingen op de voet wil volgen, kan zich wenden tot de gloednieuwe website www.zitaswoon.com.

Tracklist To Play, To Dream, To Drift, An Anthology

 1. TV Song
 2. Jintro & The Great Luna
 3. Ice Guitars
 4. Giving Up The Hero
 5. She = Like Meeting Jesus
 6. Our Daily Reminders
 7. My Bond With You And Your Planet: Disco!
 8. Fun For Free
 9. Hot Hotter Hottest
 10. People Are Like Slamming Doors
 11. Hey You, Whatshadoing?
 12. Thinking About You All The Time
 13. Josiesomething
 14. I Feel Alive In The City
 15. Quand Même Content
 16. My Bond With You And Your Planet: Disco! (Soulwax Remix)
 17. Babe I’ll Be Sad When I See You Again
 18. Melinda’s Blues
 19. Hangover In The Laundry
 20. Spike Smiths’ For All Lost Goods
 21. Two Horses Blues
 22. Looking For A Friend (Piano Version)

{image}Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.zitaswoon.com
http://myspace.com/zitaswoon
http://www.zitaswoon.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Stef Kamil Carlens :: Stuck In The Status Quo

Stef Kamil Carlens is terug van nooit weggeweest. Na...

Wereldpremière nieuwe voorstelling Zita Swoon Group in april

{image}Een jaar of twee geleden werd Zita Swoon op...

Maxon Blewitt grijpt terug naar 1981 op nieuw album

Na een stilte van vijf jaar is Maxon Blewitt...

Belgie boven op EuroSonic

Ik heb getwijfeld over België/Omdat iedereen daar lacht/Ik heb...

Zita Swoon :: Big Blueville

“Die muziekwereld is zo’n jungle en zo slecht georganiseerd”,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in