Liam Gallagher begint band met Oasis-leden… zonder Noel

Nadat Oasis op Rock en Seine het festival en de hele Europese tour verlieten, was er bij de fans nog een sprankeltje hoop op een hereniging. Het was niet de eerste keer dat de broertjes Gallagher op de vuist gingen. Dat laatste beetje hoop is nu ook opgedroogd.

Aan de oevers van de Seine werd de backstage ontsierd door een bijna traditionele Gallagher-vechtpartij. Als snel werd duidelijk dat Oasis die avond niet zou spelen. Kele Okereke van voorlaatste groep Bloc Party kondigde het met een zelfvoldane sneer aan: “Oh, Oasis has cancelled, well that’s a shame you guys. I guess that makes us headliner?” Liam kon de fans echter niet missen en begon al snel aan soloplannen.

Hij liet al weten dat hij geen zin heeft in kleinere optredens. Niet onbegrijpelijk, als je monsterfestivals als Glastonbury en Rock Werchter gewoon bent. Momenteel is hij nieuw materiaal aan het schrijven met zijn ex-bandleden van Oasis. “We’re sort of doing things at the moment. Not Oasis, Oasis is done. Everyone except for Noel.”

Over Noel kan hij kort zijn: “To be quite honest, I think our kid (Noel) wanted out. But you’ll have to ask him when he comes in and does his little solo thing. Basically, I think he wanted out, wanted something different, but he hadn’t got the bollocks to tell the band or the fans.”

Voor de ramptoeristen die graag willen weten hoe het er aan toe ging tijdens het laatste Oasis gerelateerde Gallagher-gevecht; Liam heeft geen gitaar kapot geslagen op Noel, al wou hij dat hij dat wel gedaan had. “He sort of… treated my guitar poorly, which was a present off my wife, so I thought it was only fair to pay the compliment back so I smashed one of his.”

Liam Gallagher zullen we binnenkort weer op de podia zien. “I’ll be doing Music till the day I die.” Al zal het niet met Oasis zijn. Neen, Oasis is dood en begraven.

http://www.oasisinet.com
http://www.oasisinet.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Liam Gallagher

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

Liam Gallagher

16 Nieuwe namen voor Rock Werchter

De affiche van Rock Werchter 2020 krijgt stilaan vorm....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in