Jason Molina en Will Johnson, een perfecte mix op een nieuwe plaat

Na het geprezen debuut van de nieuwe supergroep Monsters of Folk zal binnenkort ook Molina and Johnson verschijnen, een samenwerking tussen – jawel – Jason Molina en Will Johnson. De twee melancholische indie-folkgoden sloegen de handjes in elkaar en namen veertien “crushing, haunting tunes” op, aldus de website van platenlabel Secretly Canadian. “Call this two lone wolves running together for one dark blissout of a night.”

Jason Molina is de bezielier & singer-songwriter van het vroegere Songs: Ohia, dat in 2003 omgedoopt werd tot Magnolia Electric Co. De groep bleef min of meer zijn sound behouden, alsook enkele originele bandleden. Vanaf 2004 begon Molina ook solowerk uit te brengen, dit alles bij zijn vaste label Secretly Canadian. Will Johnson kennen we dan weer van Centro-Matic, maar ook van het duistere South San Gabriel. Ook hij is actief als solo-artiest.

Molina en Johnson profiteerden van hun samenwerking om de krachten te bundelen en zo tot een ideale, creatieve plaat te komen. Ze maakten van hun talenten en ideeën gebruik “like two poets in a workshop, aimed to craft a singular, searing elegy.” (Secretly Canadian)

Op de plaat zijn elementen van zowel Molina als Johnson te horen, maar de mix van hun stijlen zorgt voor een nieuwe ervaring. “Molina’s documentarian, record-the-room ethos finds a home in Johnson’s subtle atmospherics and production tweaks; and Molina’s powerful tenor croon finds a fitting dance partner in Johnson’s equally moving soft-gravel vox.“ De heren lijken voor elkaar geboren. Naar het schijnt hebben de twee elkaar ontmoet na een Magnolia Electric Co. concert waar Johnson aanwezig was, en keuvelden ze tot diep in de nacht.

Will Johnson vertelt over het schrijfproces: “Tien dagen lang schreven we samen aan de muziek, deden we workshops, nodigden we vrienden uit om muziek te spelen, te drinken, te roken, maakten we tekeningen, en dronken we nog wat. In tussentijd beëindigden we onze plaat.”

Een voorsmaakje vindt u op de website www.molinajohnson.com, alwaar u de eerste single ‘Twenty Cycles To The Ground’ gratis en voor niets kan neerladen. Eind november starten Molina & Johnson met een heuse Europese tour, en begin 2010 zal er een Noord-Amerikaanse volgen. Op 28 november zal het duo de Brusselse Botanique betreden.

Tot slot nog even de tracklist van Molina and Johnson:

Twenty Cycles To The Ground

All Falls Together

All Gone, All Gone

Almost Let You In

In The Avalon/Little Killer

Don’t Take My Night From Me

Each Star Marks A Day

Lenore’s Lullaby

The Lily and the Brakeman
Now, Divide

What You Reckon, What You

Breathe

For As Long As It Will Matter

34 Blues

Wooden Heart

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.molinajohnson.com
http://www.molinajohnson.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Jason Molina :: Eight Gates

Alsof Jason Molina na zijn voortijdige dood in 2013...

Songs: Ohia :: The Gray Tower

Zelden – en daarom te koesteren – zijn de...

The Magnolia Electric Co. :: Jason Molina’s zoektocht naar stabiliteit

Toen het zevende Songs: Ohia album The Magnolia...

BEST OF: Jason Molina

Geef toe: meestal zijn ze het geld niet...

Centro-matic :: Take Pride In Your Long Odds

Bands die voor langere tijd in dezelfde bezetting productief...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in