The Flaming Lips wagen zich aan Dark Side Of The Moon

Oklahoma’s neusje van de zalm ofwel The Flaming Lips, heeft alweer een treffende opvolger gevonden voor zijn laatste dit jaar nog verschenen schot-in-de-roos dubbelalbum Embryonic: een cover van het volledige Pink Floyd album Dark Side Of The Moon. Helemaal in lijn met Wayne Coyne’s flamboyante hersenspinsels zal het een eigen interpretatie van het meesterwerk zijn, met hulp van een mooie greep uit het muzikale landschap: Peaches, Henry Rollins en Stardeath And White Dwarfs zullen te horen zijn op de plaat.

Wayne Coyne onthulde het op zijn minst verrassende nieuws over de 2010-plannen van de band tijdens een Question & Answer sessie op een MySpace show in L.A.’s Nike/Ricardo Montalbán Theater. “I think our audience would forgive us for going out in the further regions of whatever we could think of, but I don’t think we’d be worthy of being forgiven if we didn’t do that. They’re giving us the freedom, the encouragement, the money and the time to say, ‘Go somewhere where no other band could go, and come back and tell us what it was like,’” aldus Coyne over de redo van de monumentale psych-rock klassieker uit 1973.

Met uitblinkers als Peaches en Henry Rollins haalt Coyne het pittoreske van het muzikale landschap aan boord, die samen met de stadgenoten van het experimentele rockkwartet Stardeath And White Dwarfs, inclusief gitarist, vocalist en neef van- Dennis Coyne alle inspiratie en interpretatie mogen loslaten op dat jaren zeventiger pareltje. Driewerf helaas echter voor iedereen die hoopt op een arty farty albumhoes in de lijn van de vorige twaalf albums. De band verklaart immers dat het album enkel verkrijgbaar zal zijn via iTunes. En een cover blijft een cover: logischerwijs geen dolgedraaide doch schitterende songtitels deze keer van de hand van Wayne Coyne.

Coyne maakte meteen ook even van de gelegenheid gebruik om klaarheid te scheppen in de situatie met platenlabel Warner Bros. Terwijl hun laatste LP Embryonic eerst gepland was de laatste onder hun huidig contract met Warners te zijn, is de band nu van plan nog geen einde te breien aan hun samenwerking en een hun verblijf onder het label met nog een flinke periode te verlengen, met het oog op toekomstige releases.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Dark Side Of The Moon onder handen wordt genomen. In 2003 maakten Easy Star All-Stars, een reggae coverband, er al een dub versie van onder de treffende naam Dub Side Of The Moon. Benieuwd wat de experimentalisten van The Flaming Lips er van maken!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.flaminglips.com
http://www.myspace.com/flaminglips
http://www.flaminglips.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

BEST OF : Sparklehorse

Geef toe, meestal zijn ze uw geld niet waard;...

Henry Rollins :: ”Je kan niet te veel platen hebben”

In barre tijden zoekt een mens steunpilaren. Wie beter...

43 nieuwe namen voor Dour Festival

Na maanden onderhandelen zijn de organisatoren achter Dour Festival...

Henry Rollins :: 29 januari 2016, De Spil (Roeselare)

Henry Rollins. De vlammende vuurspuwer, het ontembare orakel. Al...

Le Butcherettes :: Cry Is For The Flies

Het is maar een gok, maar met een uitnodiging...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in