Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 10

“Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt violist Andries Boone vanaf nu verslag uit van het mixingproces.

Deel 10: We zijn hier niet om conventionele muziek te maken

Deze ochtend zijn we opnieuw vroeg beginnen mixen,…..zonder Blixa wel want die had een meeting met zijn management. Maar na enkele uren kreeg Boris wel een telefoontje van hem om te checken of zijn instructies wel gevolgd werden. Een song met nogal wat overdubs, waarvan we de tittel angstvallig geheim houden, moest in de juiste volgorde aangepakt worden, eerst de ene overdub toevoegen dan pas de andere… Blixa dirigeerde per telefoon als vanouds en zo geschiedde.

Blixa gaf Boris opnieuw de opdracht om nog meer met dynamiek te mixen.
Blixa vertelde gisteren al lachend dat wij geen rockgroep zijn en dat Boris te lang al rockgroepen aan het mixen is. Boris was trouwens de vroegere monitormixer van Nick Cave. Blixa will ook veel meer de akoestische instrumenten gescheiden houden van de elektronica terwijl de meesten misschien verkiezen om het organisch te laten versmelten. Maar “we zijn hier niet om conventionele muziek te maken” vertrouwde Blixa me nogmaals toe.

Deze middag uit tijdsgebrek Chinees gaan halen met als gevolg dat het nu dan toch een stukje trager gaat. Hoewel Boris en Blixa nog niet echt content zijn, hangt er bij elk nummer dat voorlopig wordt afgemixt — op de laatste dag, morgen dus, worden de laatste details afgemixt —
de euforie dat we een hit te pakken hebben. Ondertussen heb ik ook al een karrenvracht aan Blixa Bargeld-quotes verzameld die ik in de laatste blog zal meegeven. Het zal de moeite waard zijn.

Op dit moment zijn we aan het mixen aan “The Storm”, het enige nummer dat Blixa op voorhand qua structuur OK vond. Er is niet zoveel aan te mixen, maar het is wel vermoeiend want het is een kankerherrie van jewelste en de feedbacks van onze drummer op de effectapparatuur snijden door merg en been door de hi-fi boxen hier. Dus: tot morgen!

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Ballroomquartet :: Ballroomquartet

Ballroomquartet blijft een onrustig kwikzilveren visje; nadat het viertal...

Ballroomquartet :: ”Het hoedje af van Blixa Bargeld”

Voor zijn derde plaat wist Ballroomquartet niemand minder dan...

Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Slot

"Als we eens met een producer werken, dan moet...

Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 9

"Als we eens met een producer werken, dan moet...

Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 8

"Als we eens met een producer werken, dan moet...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in