Speech Debelle wint prestigieuze Mercury Prize award.

Verrassing alom op de jaarlijkse uitreiking van de Mercury Prize. Deze prijs voor het beste Britse of Ierse album ging er naar nieuwkomer Speech Debelle. Met haar debuutplaat Speech Therapy haalde de jonge rapster het van kleppers als Kasabian, La Roux en Glasvegas.

“Wie met oprechte teksten en zelfs met een puur akoestische begeleiding weet te overtuigen, heeft de essentie begrepen. Hier hoort u nog van.”, schreven wij aan het begin van deze zomer over Speech Therapy. Profetische woorden? Zou de jury van de Mercury Prize er stiekem Goddeau op nageslaan hebben? Ach, laten we het er maar op houden dat de goede smaak zegevierde.

De concurrentie was niet nochtans niet mis. Bij de bookmakers was het een uitgemaakte zaak dat één van de nieuwbakken popprinsessen Florence + The Machine, Bat For Lashes of La Roux met de pluimen zou gaan lopen. De jury dacht er duidelijk anders over en koos voor de eerlijke, akoestische hiphop van Speech Therapy. Een keuze die enkel toe te juichen valt.

Speech Debelle treedt zo in de voetsporen van Elbow, de laureaaut van vorig jaar. Eerder sleepten onder meer Portishead, PJ Harvey en Arctic Monkeys de gerenommeerde award al in de wacht. Naast prestige en een pak media exposure levert de Mercury Prize ook 22.700 euro op.

http://www.speechdebelle.com/
http://www.speechdebelle.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Speech Debelle :: Speech Therapy

Als u denkt dat hiphop een exclusief mannelijke aangelegenheid...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in