Prima Donna Rufus Wainwright

Ofwel Rufus heeft een opera geschreven met bovenstaande titel. Afkomstig uit de vooraanstaande singer-songwriter familie Wainwright, maar zover bekend wars van divastreken. Al schuwde de man in het verleden niet een hommage aan uberdiva Judy Garland.

Dat Wainwright uiteindelijk aan een opera is begonnen is niet helemaal een verrassing aangezien hij eerder al flirtte met het genre op zijn albums. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Metropolitan Opera in New York het stuk zou uitvoeren maar dat ging uiteindelijk niet door en zo waren er meer obstakels die Mijnheer Wainwright moest overwinnen. Overigens voor wie het zich afvraagt, hij speelt zelf niet mee in het stuk.

Het verhaal gaat over een oude operaster Regine Saint-Laurent die zich afvraagt of ze haar carrière moet voortzetten, of zoals hoofdrolspeelster Janis Kelly recentelijk zei: ”it’s a story about the weakness of a strong woman”. Helemaal fictief is het stuk niet want het zou lichtelijk gebaseerd zijn op het leven van Maria Callas. Op de vraag van de BBC waarom hij gekozen heeft om de opera in het Frans te schrijven, antwoordde hij: ”Opera in English sometimes really works and sometimes it really doesn’t, but I can’t think of any opera where because it’s in French it’s worse. I just wanted to have it beautiful”.

Vanaf vandaag is Prima Donna 5 dagen te zien in Manchester waarna het hele circus doorreist naar Londen, Toronto en Melbourne. Het stopt hiermee overigens niet voor Rufus Wainwright aangezien hij in Berlijn bezig is met het muzikaal bewerken van Shakespeare’s sonnetten. Of Wainwright Jr. nu verloren gaat voor de poppodia valt niet te hopen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.rufuswainwright.com
http://www.rufuswainwright.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Rufus Wainwright :: Folkocracy

Het was alweer een paar jaar geleden dat we...

Rufus Wainwright :: 14 november 2016, Het Depot

Of de man nu een nieuwe plaat heeft te...

Ellen Schoenaerts Trio + Rufus Wainwright :: 6 Juli 2013, Openluchttheater Rivierenhof

Van Glastonbury naar Barcelona tot Deurne. Rufus Wainwright pakte...

Rufus Wainwright en Mercury Rev openen Crossing Border

Vorig jaar was er de eerste Belgische editie van...

Rufus Wainwright :: All Days Are Nights :: Songs for Lulu

Op Rufus Wainwright’s zesde studio-album hoort u — in...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in