Bezigheidstherapie voor Beck

Beck weet zichzelf wel bezig te houden sinds de release van zijn laatste album Modern Guilt, die ondertussen al dateert van juli 2008. Precies een jaar na dat laatste wapenfeit is Beck met een waslijst van projecten bezig, behalve met, inderdaad, een nieuw album. De Amerikaanse singer-songwriter lanceerde onlangs naast zijn DJ-series Planned Obsolescence en Record Club series ook een serie van website interviews, waarvan niemand minder dan de smokey Tom Waits de spits mocht afbijten.

Het is algemeen bekend dat Beck er al jaren één van de meest rommelige official websites in het muziekwereldje op na houdt, maar nu lijkt de multi-instrumentalist dan toch wat orde te scheppen in zijn zootje ongeregeld. Zo was er al zijn lopende project Record Club, waarvoor hij vrienden optrommelt om complete albums te coveren in de loop van één dag. Hiervoor nam hij al de eerste Velvet Underground, klassieker bij uitstek, onder handen.

Daarbovenop lanceerde hij DJ-series, Planned Obsolescence getiteld. Deze (vrij vertaalde) Geplande Veroudering is een wekelijkse DJ-set van Beck zelf of van voorlopig nog onbekende vrienden. Hijzelf beschrijft het als volgt: “We are putting up a new section, a weekly DJ set, called Planned Obsolescence. These are mixes of what we’re listening to, put together by myself or guest DJs. Please enjoy.” No. 1, Autobahn Hologram, is reeds te beluisteren op www.beck.com. Niet mis, niet mis.

Het misschien wel meest verassende zijn Becks Irrelevant Topics, oftewel “conversations between musicians, artists, filmmakers and other various personages on various subjects, without promotional pretext or editorial direction”. De eerste Irrelevant Topic bracht Beck meteen bij de grootmeester van de obscure gesprekken, smokey cultartiest Tom Waist zelf. Deel 1 van het gesprek, te vinden op http://beck.com/irrelevant_topics scheert alvast hoge en eigenaardige toppen met topics als Waits’ geboorteplaats Los Angeles, blikseminslagen, waardeloze lijstjes en “how there’s too much of everything now”. Becks vroedkunde levert klaarblijkelijk fijne gespreksstof op. Om in de gaten te houden!

http://www.beck.com
http://www.beck.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Beck

Licorice Pizza

Wanneer Paul Thomas Anderson, de regisseur van There Will...

16x nieuw voor Rock Werchter

Pixies komen naar Rock Werchter 2022. En Queens Of...

BEST OF : Sparklehorse

Geef toe, meestal zijn ze uw geld niet waard;...

Beck, Anderson .Paak, Sum 41 en meer voor Rock Werchter

Kregen we eergisteren nog The Strokes op een gouden...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in