Nieuw label voor Das Pop, release nu gepland voor oktober

Nu het aantal keren dat de derde Das Pop al werd uitgesteld bijna niet meer op één hand te tellen is, lijkt er toch een einde te komen aan de heisa rond de opvolger van The Human Thing. Na het afhaken van Sony gaat de groep nu in zee met de in Gent gevestigde platen- en distributiefirma N.E.W.S., die de aanwinst van de Gentse indie-poppers als een mooie gelegenheid zien om zijn 15-jarig bestaan in de kijker te zetten.

De aanwerving van Das Pop is een mooie strategische zet voor het voormalig in dance gespecialiseerde N.E.W.S., dat duidelijk aan een muzikale verbreding werkt. Na het binnenhalen van onder meer Dizzee Rascal, Aeroplane en Crookers, is Das Pop de volgende in het rijtje van kleppers.

Hopelijk betekent dit goed nieuws voor de fans van de Gentse lievelingen, die al sinds het in 2003 verschenen The Human Thing op hun honger blijven zitten. De opvolger, die oorspronkelijk de titel Postcards From Fuckland meekreeg, zou al in 2007 verschijnen, maar in de plaats verscheen in januari 2008 de EP Fool For Love samen met drie nieuwe singles op hun MySpace. Vervolgens werd bekendgemaakt dat de inmiddels titelloze derde langspeler voor augustus 2008 zou zijn, wat daarna oktober werd, dan nog eens veranderde in januari 2009 en ondertussen hopen we dat Das Pop zich deze keer aan de nieuwe releasedatum van 21 oktober 2009 houdt.

Het ziet er dus naar uit dat er een ein-de-lijk een einde komt aan de soap rond de derde Das Pop, die volledig geproduced wordt door de broertjes Dewaele, bekend van Soulwax en 2 Many DJ’s. De splinternieuwe single “Never Get Enough”, waarvan Vlaanderen vorige week op Studio Brussel al een voorproefje kreeg, wordt uitgebracht op 31 augustus inclusief een Goose-remix.

Wie deze zomer Das Pop live aan het werk wil zien kan afzakken naar de Lokerse Feesten op 31 juli, naar Pukkelpop op 20 augustus en naar Jospop op 29 augustus, net voor de internationale albumtournee van start zal gaan.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.daspop.com
http://www.myspace.com/daspop
http://www.daspop.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Arabnormal :: Arabnormal

Ons valentijnscadeautje was vorige week geen doosje chocolaatjes of...

Best Of Belgium: De 50 Beste Belgische Platen Aller Tijden – 50 tot 41

Zeven jaar enola, is zeven jaar steun aan Belgische...

An Even Lovelier Evening With Das Pop :: 6 december 2012, De Roma

Over hoe mooi An Even Lovelier Evening van Das...

Das Pop duwt op de pauzeknop

Naar aanleiding van een interview op het Journaal (één)...

Das Pop :: The Game

Schaamteloze powerpop werd ons beloofd en schaamteloze powerpop krijgen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in