Flaming Lips keren terug met dubbelaar

Nu Christmass On Mars eindelijk afgewerkt is, kan Wayne Coyne zich opnieuw concentreren op zijn corebusiness: Flaming Lipsplaten maken. En hij houdt zich niet in. Het na de zomer te verschijnen Embryonic wordt een dubbelaar.

het kan natuurlijk ook gewoon gemakzucht zijn. “Bij onze laatste platen worstelden we altijd met de verscheurende keuzes welke nummers we op de plaat zouden zetten, hoeveel instrumenten, wat de focus zou zijn. Ergens begon het me te dagen dat we maar eens een dubbelalbum moesten maken”, zei Coyne in een interview met Billboard.com. “Op die manier kunnen we een paar thema’s door elkaar weven en alles wat spreiden.” Niet dat de groep op dit moment nummers te veel heeft. “Eigenlijk leven we in constante paniek dat we niet genoeg songs zullen hebben en of die wel goed zijn. Maar dan werken we het beste, dat ik het zo heb gepland.” Op dit moment zijn er volgens Coyne zo’n dertien nummers opgenomen, acht of negen moeten er nog geschreven en/of afgewerkt worden.

Dat we geen The Wall-achtig concpet moeten verwachten, mag blijken uit de voorbeelden die Coyne aanhaalt. “Wat ik aan mijn favoriete albums als De dubbele witte van de Beatles en Physical Graffiti zo goed vind, is dat ze totaal geen focus hebben: het gaat een beetje alle richtingen uit, voor elk wat wils.”

Het ziet er overigens niet naar uit dat de groep voor de hitsingles gaat: volgens Coyne wijkt het nieuwe materiaal nogal af van de gepolijste recentste albums Yoshimi Battles The Pink Robots en At War With The Mystics. “We zijn bijna per ongeluk op een meer spontaan, uitfreakend geluid gevallen, thuis bij drummer Steven”, vertelt Coyne in het interview. “We begonnen gewoon te jammen; wat we daar hebben opgenomen — zelfs als is het niet allemaal even goed opgenomen — heeft een spontaniteit die we nooit opzettelijk konden verkrijgen. Dat hebben we als basis gebruikt voor de echte plaatopnames.”

Enkele songtitels zijn “Convinced Of The Hex” (“Joy Division-meets-Miles Davis Group in de John McLaughlintijd”, volgens Billboard) en het door John Lennon geïnspireerde “I Don’t Understand Karma” (Coyne: “mijn antwoord op “Instant Karma”).

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

http://www.flaminglips.com
http://www.flaminglips.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

BEST OF : Sparklehorse

Geef toe, meestal zijn ze uw geld niet waard;...

The Flaming Lips :: 24 mei 2014, Cirque Royale

Het is een moeilijk jaar geweest voor The Flaming...

Manic Street Preachers + Flaming Lips :: 6 + 7 september 2013, Crammerock

In Stekene, aan de Nederlandse grens en dus ver...

The Flaming Lips :: The Terror

Er zijn weinig groepen die het niet alleen al...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in