Feest mee met Warp

Het toonaangevende Warp Records blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met enkele high brow parties én met de release van The Definite Warp Album. Het betreft, u raadt het al, een compilatie van de allerbeste nummers uit de back catalogue van het label. U en ik kunnen bovendien de samenstelling beïnvloeden. Power to the people!

Volgens de geschiedenisboeken is 1989 het jaar waarin ergens een muurtje viel maar er gebeurde toen toch ook belangrijke dingen. In de Engelse staalstad Sheffield zag Warp Records het levenslicht. Dankzij een vooruitstrevende marketing en enkele vernieuwende platen rees hun ster heel snel. Begin jaren 1990 maakte het label de wereld diets dat er ook intelligente elektronische muziek bestond. In de latere jaren werd het actieterrein uitgebreid naar indie rock, hip hop en andere genres. U wil namen? Aphex Twin, Nightmares On Wax, Squarepusher, Jimi Tenor, !!!, Boards of Canada, Jamie Lidell, Maxïmo Park enzovoort enzovoort.

De festiviteiten rond 20 jaar Warp beginnen op 8 en 9 mei in Parijs. Onder meer Aphex Twin en !!! zullen daar ten dans spelen. In de loop van het jaar volgen nog enkele geheel cultureel verantwoorde happenings in New York, Sheffield, Londen en Tokyo. In het najaar zal dan The Definite Warp Album worden uitgebracht. Tien nummers daarop zullen via de website warp20.net worden gekozen door gewone stervelingen. Oprichter Steve Beckett zal aanvullen met zijn persoonlijke favorieten.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.warprecords.com
http://www.warp20.net
http://www.warprecords.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

20 jaar Warp :: van schuurpapier naar glossy magazines

Niet enkel Motown en Island Records vieren dit jaar...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in