Death Cab For Cutie :: EP met Narrow Stairs restanten

Sinds de release van Narrow Stairs in mei vorig jaar schoot de Death Cab For Cutie-raket meters de lucht in. Resultaat: Death Cab is definitief gelanceerd. Naast hun allereerste Billboard #1, oftewel een No. 1 notering in de Amerikaanse ultratop, bracht de plaat kennelijk een hele zondvloed van goed nieuws met zich mee. Zo veroverden ze de sympathie van Neil Young, die hen samen met Wilco het voorprogramma liet spelen in zijn herfsttournee. Ben Gibbard, uithangbord van de succesformule, veroverde nog net iets meer dan sympathie bij Zooey Deschanel, actrice, zangeres en tegenwoordig ook echtgenote in spe. Reden te meer om ook de restanten van Narrow Stairs de wereld in te sturen!

In de loop van dit jaar zullen de vier knapen uit Seattle een EP uitbrengen met de naam The Open Door. The Open Door zal vier tracks bevatten die uit de periode stammen van Narrow Stairs maar het album zelf niet haalden, samen met een alternatieve versie van een track die dat wel deed, Talking Bird, waarvoor Gibbard zijn ukelele skills eens uit de kast haalt.

Volgens drummer Nick Harmer is de EP echter helemaal geen verzameling van afdankertjes, maar wel een manier om het hele Narrow Stairs plaatje compleet te maken. "When we finished Narrow Stairs, there were four extra songs that, because we were trying to put together an album, we ended up not including them. It's not like they're castoffs or anything; they're part of the Narrow Stairs experience. They needed to have a proper home, and the EP is it … It'll be out this year, I think.”

Bij platenlabel Atlantic weten ze af van de EP, maar daar blijft het bij. Meer informatie is uit dat kamp nog niet naar buiten gekomen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.deathcabforcutie.com/
http://www.myspace.com/deathcabforcutie
http://www.deathcabforcutie.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Death Cab For Cutie :: Arrow In The Wall (CHVRCHES remix)

Op een zucht van de droomtour waar wij niet...

Death Cab For Cutie

Death Cab For Cutie deed in De Roma wat...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Death Cab For Cutie :: Asphalt Meadows

Asphalt Meadows werkte niet. Asphalt Meadows viel tegen. En...

Ben Gibbard :: Life In Quarantine

Godverdomme, corona. Net zoals een angstaanjagend groeiend deel van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in