Faith No More is terug

Het begint zowaar een trend te worden: bands waarvan de leden al jaren in vijandschap leven die plots een reünie aankondigen, alsof er nooit wat is gebeurd. NME bevestigt nu ook de terugkeer van Faith No More, onder leiding van zanger Mike Patton. Eind vorig jaar circuleerden er al geruchten rond een eventuele reünie van het metalfenomeen uit de jaren ’80 en ’90, maar die werden tot op heden ontkend door de bandleden.

In december 2008 vertelde bassist Billy Gould nog aan Kerrang! Magazine dat een samenkomst hem wel heel onwaarschijnlijk leek, aangezien hij al jaren geen contact meer had met de andere bandleden. “Er valt niets over te zeggen. Bel Patton op en hij zal hetzelfde zeggen”, voegde Gould eraan toe.

Begin dit jaar sprak Mike Patton met Artisan News Service en klonk met de woorden “I wouldn’t rule it out” al heel wat minder sceptisch. Vroeger veranderde Patton steevast van onderwerp wanneer men een mogelijke reünie insinueerde.

Het vroegere tijdschrift Melody Maker omschreef de relatie tussen de Faith No More-leden nog als “pathological hatred”. In 1998 splitte de groep met heel wat heisa en gingen de bandleden zich bezighouden met andere muzikale projecten. Hebben Patton & co inmiddels de strijdbijl begraven? Of hoorden ze gewoon de kassa rinkelen? Ze hebben immers een hele tour door Europa gepland, inclusief zomerfestivals. Ketsjing!

Dat Chuck Mosely, de eerste zanger van Faith No More, er niet bij zal zijn, zal niemand verbazen. Gitarist Jim Martin, die de band in 1993 verliet, zal echter ook ontbreken. Toch zullen heel wat fans amper kunnen wachten om de metallegende terug live aan het werk te zien, zo’n elf jaar na hun laatste performance. Anderen zijn minder enthousiast, omdat ze vrezen dat Faith No More niet meer hetzelfde zal zijn zonder alle originele bandleden. Of omdat Mike Patton aan creativiteit zou moeten inboeten, nu hij met zoveel verschillende projecten bezig is. We zullen zien of het de band anno 2009 nog zo ‘Easy’ afgaat als in 1993.

http://www.fnm.com
http://www.fnm.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

16x nieuw voor Rock Werchter

Pixies komen naar Rock Werchter 2022. En Queens Of...

Peppers sluiten Rock Werchter 2022 af

Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter 2022....

Het beste van Pukkelpop volgens enola (1998 – 2018)

Voor een laatste keer vloeken deze zomer. Nog één...

Nevermen :: Nevermen

Als TV On The Radio’s Tunde Adebimpe, rapper, producer...

Faith No More

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in