Mitsoobishy Jacson vindt verloren tapes terug

Mitsoobishy Jacson, het hobbyproject van een resem aardige namen uit de Vlaamse alternatieve wereld, brengt op 9 maart een nieuw album uit. Al is ‘nieuw’ hier relatief: het album was drie jaar geleden al opgenomen maar de opnametapes zijn nu pas ‘teruggevonden’.

Mitsoobishy Jacson katapulteert ons even terug naar de jaren ’90. Het was de hobbyyband van Peter Houben (Nemo), Mauro Pawlowski (toen nog Evil Superstars), Pascal Deweze (Metal Molly, Chitlin' Fooks) en Guy Van Nueten (van The Sands). In 1996 kwam er een eerste lo-fi album uit, Nougat in Koblenz, opgenomen door Pawlowski en Houben. Terwijl zowat alle bands waar de afzonderlijke leden van Mitsoobishy Jacson inzaten, er mee ophielden, bleef het hobbyproject voortleven. In 1999 werd het debuut opgevold door Boys Together Out Rageously. En dan volgde er jaren stilte tot vandaag.

Het nieuwe album zal The Confusion of Adrian Schicksal heten. Volgens de perstekst werd het drie jaar geleden opgenomen maar werden de opnametapes nu pas teruggevonden. The Confusion of Adrian Schicksal is een soundtrack voor een film die niet bestaat. Het album zal op 9 maart in de winkel liggen. Er verschijnt ook een gelimiteerde oplage op vinyl. Er komen geen optredens.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Best Of Belgium: De 50 Beste Belgische Platen Aller Tijden – 50 tot 41

Zeven jaar enola, is zeven jaar steun aan Belgische...

Pascal Deweze :: ”Lap, wéér geen hits”

Metal Molly. Mitsoobishy Jacson. Broken Glass Heroes. Geen muzikale...

Mitsoobishy Jacson :: The Confusion Of A.J. Schicksal 1927-1973

Met Boys Together Outrageously brachten Mauro Pawloski, Peter Houben...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in