Hou je stevig vast :: The Hold Steady komt met live album en DVD

The Hold Steady plant een stevige rit die, althans voorlopig, zal eindigen op 7 april met de release van hun eerste live album vergezeld met een documentaire-dvd. De band ziet zich na een verrassende historie al even verrassend succesvol. Uit de restanten van hun briljante oudere band Lifter Puller, die pas aanhang kreeg na het opdoeken ervan, ontstond The Hold Steady zoals we die nu kennen. Jaren later kennen de sympathieke knapen evenveel succes als Lifter Puller anonimiteit kende.

Genoeg inhoud voor een documentaire dus. A Positive Rage zal verschijnen als een dubbeldisk, met de documentaire en een live album. Dat album werd opgenomen op 31 oktober 2007, Halloween jawel, in concertzaal Metro in Chicago en zal meteen hun eerste live exemplaar worden. Interessanter echter is de 53 minuten durende documentaire, die een verfilming zal zijn van de periode dat hun derde album Boys And Girls In America uitkwam in 2006. De camera begint de band te volgen tijdens hun allereerste concerten in Londen en vervolgens tijdens hun eerste tournee als hoofdact in de Verenigde Staten.

De documentaire brengt met andere woorden de periode in beeld wanneer de band op zijn keerpunt kwam en de weg naar succes insloeg. Zelfs hun show in First Avenue in Minneapolis, a.k.a. Your Downtown Danceteria Since 1970, waar Prince zijn Purple Rain opnam, zal te zien zijn in dit stukje essentieel beeldmateriaal.

Een speciale versie van het album zal ook de drie bonustracks van hun vorige in 2008 verschenen album Stay Positive bevatten. Ask Her For Adderall, Cheyenne Sunrise en Two Handed Handshake zullen tevens in het gezelschap vertoeven van de twee nooit eerder verschenen nummers Spectres en 40 Bucks.

De band zal deze lente dan ook aan een verschroeiend tempo optreden, zo blijkt. Ze zullen ook enkele keren openen voor Counting Crows in Groot-Brittannië. Steady as it goes…

Tracklist live album

 1. Intro
 2. Stuck Between Stations
 3. The Swish
 4. Chips Ahoy!
 5. Massive Nights
 6. Ask her For Adderall
 7. Barfruit Blues
 8. Same Kooks
 9. You Gotta Dance (With Who You Came With
 10. Lord I’m Discouraged
 11. You Can Make Him Like You
 12. Your Little Hoodrat Friend
 13. Southtown Girls
 14. Citrus
 15. First Night
 16. Girls Like Status
 17. Killer Parties
http://www.theholdsteady.com/
http://www.theholdsteady.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Strand Of Oaks :: HEAL

“I was a headbanging kid,” vertrouwde hij ons toe....

The Hold Steady :: Teeth Dreams

Vijfde plaat, vierde schot recht in de roos. Hun...

Beluister nu al “Teeth Dreams” van Hold Steady

Nodig al je maten uit, haal je beste fles...

The Hold Steady :: Heaven is Whenever

Vagrant Records, 2010. The Hold Steady is altijd één van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in