Flaming Lips promoten paddestoel

Voor wie er nog aan twijfelde dat de mannen van The Flaming Lips rare kwieten zijn, is het ultieme bewijs nu geleverd. Coyne en Co zorgden voor de soundtrack bij een film over de wondere wereld der paddestoelen en hoe die dierbare zwammen onze wereld kunnen redden.

De documentaire heet Know Your Mushrooms en draait sinds december in het Noord-Amerikaanse alternatieve circuit. Indie-regisseur Ron Mann maakte eerder al naam met de wietfilm Grass en Comic Book Confidential, een docu over de geschiedenis van de strip.

In zijn nieuwste werk laat Mann enkele weirdo's, pardon, kenners inzake paddestoelen aan het woord. Zij hebben het niet alleen over de geestesverruimende werking van sommige exemplaren maar geven ook een antwoord op de vraag hoe zwammen en schimmels onze aardkloot van de ondergang kunnen redden. Verder belicht Mann de heuse subcultuur die rond paddestoelen bestaat en bezocht hij een jaarlijks festival waar champignonadepten hun passie delen.

Ter meerdere eer en glorie van het rijk der fungi schreven The Flaming Lips een nieuw nummer getiteld “Anything You Say Now I Believe You”. Dat is sinds kort ook op hun myspace te beluisteren. Verder kozen Wayne Coyne en de zijnen nog enkele van hun meest psychedelische liedjes uit om de soundtrack te vervoegen. Onder meer “The Wizard Turns On…” uit At War With The Mystics en “What Is The Light?” uit The Soft Bulletin zitten in de film.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.flaminglips.com
http://www.myspace.com/flaminglips
http://www.flaminglips.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

BEST OF : Sparklehorse

Geef toe, meestal zijn ze uw geld niet waard;...

The Flaming Lips :: 24 mei 2014, Cirque Royale

Het is een moeilijk jaar geweest voor The Flaming...

Manic Street Preachers + Flaming Lips :: 6 + 7 september 2013, Crammerock

In Stekene, aan de Nederlandse grens en dus ver...

The Flaming Lips :: The Terror

Er zijn weinig groepen die het niet alleen al...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in