Tienjarig Röyksopp brengt derde album uit

De Noren van Röyksopp kondigen op hun website hun derde studioalbum Junior aan, dat op 23 maart zal verschijnen. Veel uitleg geven Svein Berge en Torbjørn Brundtland nog niet over de nieuwe plaat, behalve met wie er zoal werd samengewerkt. Voorlopig krijgen we helaas enkel de tracklist van Junior te zien. De eerste single ‘Happy Up Here’, dat een jolig nummertje blijkt te zijn, zal immers pas op 9 maart uitkomen.

Na de behoorlijke single ‘What Else Is There’ van zo’n paar jaar geleden – laten we vooral de heerlijk dansbare Trentemøller-remix niet vergeten –, vroegen we ons af wat het volgende zou zijn dat het Noorse duo uit hun synthesizers zou toveren. Nog twee maanden geduld dus voor de opvolger van The Understanding uit 2005 en het legendarische debuutalbum Melody A.M. uit 2001. “Every once in a while we surface to share our music and shed some light in an otherwise bleak reality”, aldus Röyksopp op hun website. Laat maar komen!

Karin Dreijer-Andersson van electronicaduo The Knife heeft reeds meegewerkt aan The Understanding, maar leent ook haar stem aan Röyksopps nieuwste Junior. Andere gasten op de plaat zijn de Noorse zangeres Anneli Drecker (die eerder ook ‘Sparks’ inzong op Melody A.M.) en de populaire Zweedse Lykke Li. Tot slot is op Junior ook de stem van Robyn te horen (u weet wel, dat blond Zweeds r&b-poppemieke waar we liefst nog zo weinig mogelijk van horen).

Het nieuwe album telt elf nummers en wordt omschreven als een ‘opmerkelijk, energiek meesterwerk’. Doe-het-zelvers Berge en Brundtland hebben zoals altijd de volledige plaat geschreven, ingespeeld, gemixt én geproducet.

Eerder lazen we al dat Röyksopp hun tiende verjaardag heeft gevierd, en dit op 15 december 2008. De voor de gelegenheid maar ook voor de grap gemaakte single ‘Happy Birthday’ is nog steeds gratis te beluisteren op de website van de band (http://www.royksopp.com), voor diegenen die al ongeduldig worden.

http://www.royksopp.com
http://www.myspace.com/royksopp1
http://www.royksopp.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Röyksopp

Röyksopp :: The Inevitable End

The Inevitable End, de nieuwe Röyksopp is zowel een...

Samenwerking Röyksopp en Robyn bereikt “The Inevitable End”

Nauwelijks zes maand na de EP Do It...

Röyksopp & Robyn :: Do It Again

Röyksopp & Robyn is zo’n samenwerking waarbij 1 +...

Röyksopp :: Senior

Met zijn nieuwe, vierde studioplaat keert Röyksopp terug naar...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in