Veranderingen op til bij iTunes

Voor zij die bits verkiezen boven cd’s en vinyl: er zijn veranderingen op til bij iTunes. De muziek zal van een hogere kwaliteit zijn, maar zoals dat altijd gaat hangt daar ook een prijskaartje aan vast.

iTunes zal muziek nu aanbieden zonder digital rights management, waardoor er wat meer vrijheid is om te doen wat je wil met de gekochte nummers. En in tegenstelling tot vroeger is er nu een deal tussen Apple en alle majors en een hele hoop independants.

Maar tot zo ver het ‘goede’ nieuws. De prijspolitiek verandert namelijk ook en wordt variabel. Geen 99 cent meer per gedownload nummers dus, maar 69 cent, 99 cent of 1,29 euro per nummer. De kans dat natuurlijk het betere materiaal aan 69 cent aangeboden zal worden zal dus quasi nihil zijn. En vermits de majors nu wel een akkoord bereikten met iTunes zou 1,29 euro best wel eens de norm kunnen worden.

Nieuwe prijspolitiek tot daar aan toe, de platenwereld zit al veel langer in crisis dan Fortis, maar Apple wil ook graag even langs de kassa passeren: als u eerder van iTunes gedownloadde albums wil upgraden naar de betere kwaliteit en zonder de digital rights management zal u daar ook de buidel moeten opentrekken. Dat kan voor een prijsje van 30% van wat aan het album in kwestie betaald is. Weer een briljante, gebruiksvriendelijke zet van de muziekwereld in de strijd tegen illegale downloads.

http://www.apple.com/nl/itunes/
http://www.apple.com/nl/itunes/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in