Een luisterend oor

m_f8d95d27d23b4550a5bd2e01bae022adMet heel de Music for life-hype zou je haast vergeten dat er nog andere goede doelen zijn. Een cochleair implantaat, bijvoorbeeld, voor iemand die al van haar geboorte doof is. Sarah sprak een honderdtal grafische kunstenaars aan om een bijdrage te leveren aan haar tijdschrift. Met de verkoop van haar magazine wil ze geld inzamelen om de kosten van het implantaat te dekken.

Ongeveer een jaar geleden heeft Sarah in haar rechteroor al een cochleair implantaat laten zetten. Dit elektronische implantaat zet geluid om in elektrische pulsen die de gehoorzenuw stimuleren, zodat zij toch klanken en spraak kan herkennen. Een nieuwe wereld vol aardse geluiden onthulde zich, zij het slechts aan één kant. Nu wil ze ook in haar linkeroor een dergelijk implantaat plaatsen. Daar wil haar ziekteverzekering echter niets van horen en ze willen niet in de kosten delen. Sarah moet de behandeling van het tweede implantaat, dat naar schatting zo’n 25.000 EUR zal kosten, dan ook zelf bekostigen. Gelukkig heeft Sarah goede ideeën en een uitgebreide vriendenkring, zo blijkt. Ruim honderd internationale en Belgische kunstenaars, waaronder Dennis Tyfus, Astrid Yskout en Eyeformation, leverden een artistieke bijdrage om Sarah dichter bij een operatie te brengen. Het resultaat is een A5-boekje met 96 bladzijden. De cover is in kleur, het artwork binnenin is in zwart-wit of magenta. Voor een luttele 15 EUR kan je het tijdschrift bestellen via haar emailadres: sarah_magazine@hotmail.com. Mocht het verhaal van Sarah u nog niet tot een aankoop aanzetten, dan kan de lijst van de deelnemende kunstenaars u misschien wel overtuigen:

Apetown (BE), Astrid Yskout (BE), Atsuko Ishii (JP), Babs Decruyenaere (BE), Bam Bam Ink (AR), Bert Lezy (BE), Bfree (NL), Bitches In Control (NL), Boris Servais (BE), Brecht Vandenbroucke (BE), Brendan Monroe (US), Bruno Savona (IT), Büro/Atelier (NL), Carakter Atypik (FR), Craig Atkinson (UK), Danielle Lemaire (NL), Daxodiva (DE), De Klup (BE), Dennis Tyfus (BE), Duudle (DK), Elisabeth Noels (BE), Ephameron (BE), Evah Fan (US), Eyeformation (US), Fanny Garcia (FR), Federica Ubaldo (IT), Fichtre (CH), Francesca Iurilli (CH), Gemma Correll (UK), Guillaume Jolly (FR), Havec (FR), herr sommerferien (BE), Inge Cornil (BE), Izja Rutten (BE), Jack Usine (FR), Jan Van Den Dobbelsteen (NL), Jiem (FR), John Bobaxx (FR), Julien Kedryna (FR), K (FR), Kati Heck (DE), Kiki (NL), Korneel Detailleur (BE), Kris Delacourt (BE), Lamelos (NL), Leen Van Hulst (BE), Lennard Schuurmans (NL), Lieven Segers (BE), LLCoolJo (FR), Logan Hicks (US), Louis Reith (NL), Luke Ramsey (CA), M!CH Decruyenaere (BE), Marcus Oakley (UK), Marie Rosen (BE), Marilou (FR), Matthew Feyld (CA), Max-o-matic (AR), Mehdi (FR), Mentary (CH), Michèle Matyn (BE), Mike Swaney (CA), Miruki Tusko (BE), Miss Lotion (DK), Morcky (IT), Nazario Graziano (IT), Neasden Control Centre (UK), N'Roll (FR), Oles (NL), Pacolli (BR), Philip Paquet (BE), Pinda! (BE), Prutpuss (BE), Rachel Agnew (BE), Rim (BR), Robert Rebotti (IT), Sarah Vanbelle (BE), Sebastiaan Van Doninck (BE), Seldon Hunt (US), Sighn (US), Specio (FR), Sumo (LU), Swoon (US), Tastest (CH), Thomas Mazzarella (BE), Tina Scott (DE), Tom Gauld (UK), Tommi Musturi (FI), Tony Papin (FR), Vaast Colson (BE), Ward Zwart (BE), Wayne Horse (DE), Yoko Nono (FR), ZBK (PL) en Zeroten (UK)

http://www.myspace.com/sarah_magazine
http://www.myspace.com/sarah_magazine

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in