Geen reünie voor The Smiths

De reünieziekte trekt al enkele jaren door de muziekwereld en is in de meest gevallen gewoon een vorm van pensioensparen. De reünie van The Smiths is zeker één waar het meest naar uitgekeken wordt, maar helaas is die reünie ook één van de minst voor de handliggende. Recent doken er echter berichten op dat het er toch zat aan te komen. Johnny Marr, leadgitarist en muzikaal brein van de band, boort de hoop van de fans de grond in.

De geruchten rond een nakende reünie duiken sinds 2006 op. The Smiths zouden daarvoor een aardige cent verdienen: bedragen van 5 miljoen tot 75 miljoen pond worden genoemd. Maar vooral Morrissey, toevallig ook degene met een succesvolle solocarrière, houdt de boot af. Johnny Marr liet NME weten dat ook voor hem een reünie uitgesloten is.

The Smiths hielden er me op in 1987 na een ruzie tussen het Johnny Marr en Morrissey, de kern van de band die het songschrijven voor hun rekening namen. In de jaren ’90 was er nog meer geruzie: drummer Mike Joyce en bassist Andy Rourke vonden dat ze veel te weinig royalties kregen en trokken naar de rechtbank. Het resultaat was dat Marr en Morrissey hun portefeuille mochten bovenhalen en meer dan 1 miljoen pond moesten overmaken aan hun voormalige bandleden. Geen ideale voedingsbodem voor een leuke reünie dus.

De enige die echt wist voort te borduren op het succesverhaal van The Smiths was Morrissey, die een haast sektarische fanbase verzamelde. Johnny Marr maakte een niet erg succesvol soloalbum en speelde mee in The The, Electronic en Modest Mouse. Op dit moment is hij lid van The Cribs. Andy Rourke en Mike Joyce speelden nog mee op Morrissey’s Bona Drag uit 1990 en dat was meteen ook het laatste wapenfeit uit hun carrière.

 

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Morrissey :: I Am Not A Dog On A Chain

Bring ‘em all in. Wie anders ook dan good...

Johnny Marr

Pukkelpop 2019 :: Subtiel als een colonne bulldozers

Geen wereldbeker voetbal, een hittegolf die slechts een vage...

Morrissey :: California Son

We zouden het nog maar eens over 's mans...

Johnny Marr :: 7 december 2018, Trix

Hij was de gitaarheld die The Smiths leven inblies,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in