El Guapo Stuntteam :: Accusation Blues

Sinds Battles Across The Stereo Spectrum heeft El Guapo Stuntteam niet stil gezeten. Op de Belgische festivals is het Limburgse rock-’n-roll-combo uitgegroeid tot een graag geziene gast met een hoog entertainmentgehalte en bovendien hebben de concertervaringen in het buitenland de groep nog beter klaargestoomd voor een live-publiek.

Het is grappig om vast te stellen dat een groep met een ooit zo slechte live-reputatie vandaag de dag is uitgegroeid tot een must voor de meest gezellige festivals van het land. El Guapo Stuntteam is tegenwoordig immers een groep waarmee je altijd een mooi tegengewicht in huis hebt voor autistische, in zichzelf gekeerde singer-songwriters en te experimentele “duyster”groepjes. Het feestgehalte van een festival blijft uiteindelijk nog altijd een cruciale factor voor het publiek.

De redenen voor El Guapo Stuntteams succes zijn zeer voor de hand liggend, maar heel efficiënt: het bandje weet op Guns N’ Roses-achtige manier met lekkere riffs sfeer in het publiek te brengen. Na een paar goed gemikte nummers op een heet zomerfestival zwiert het publiek zijn aanstekers bijgevolg altijd wel de lucht in.

Met Accusation Blues zal er in ieder geval niet veel aan zijn reputatie veranderen. Het eerste nummer "Back From The Grave" sluit met zijn wilde riffs naadloos aan op Battles Across The Stereo Spectrum en is bijgevolg zeker ontvlambaar genoeg om El Guapo Stuntteams live sets aan te vullen. Ook “Real Mean Beauty” past mooi in het kader van een dergelijke live set. Het is een traag en goed opgebouwd nummer met uitgerokken solo’s. De tekst over het foute en stoute meisje “Judy” geeft het publiek bij momenten zelfs de indruk naar een onvervalste luistersong te luisteren. “Take Your Hat Off” is op zijn beurt een opzwepend temponummer.

Het zwakste punt van de groep begint echter meteen waar het sterkste punt eindigt: tot nog toe heeft geen enkele plaat van El Guapo Stuntteam tot meer dan hoopvolle verwachtingen voor de concerten kunnen leiden. Ondanks het heerlijke gebrul (met The Red Stallion heeft de groep een heel beloftevolle zanger in huis) en de lekkere riffs beklijft het album immers (net als de vorige) veel te weinig. El Guapo Stuntteam heeft nu eenmaal niet veel échte songs in huis waardoor de platen perfect inwisselbaar zijn. Of u nu even een paar nummers op hun myspace-stek of Accusation Blues beluistert, er blijft zo goed als niets hangen.

De ideale situatie voor El Guapo Stuntteam lijkt bijgevolg het volgende: een goed gevulde festivalzomer met een hoop optredens voor veel zatte mensen, die na het optreden allemaal instinctief een plaat van El Guapo Stuntteam aan de merchandise-stand kopen, om de volgende dag pas tot de vaststelling te komen dat El Guapo Stuntteam eigenlijk vooral een live-groep is.

http://www.elguapostuntteam.be/
http://www.elguapostuntteam.be/
Royal 3

verwant

El Guapo Stuntteam houdt er definitief mee op

Geen drie wild solerende gitaren meer, geen door adrenaline...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in