Eindejaarslijstje 2005 van Jelle Stroo

Muziek in een lijstje gieten is heiligschennis. Het maandenlange werk van artiesten reduceren tot een plaats in een top-10 is blasfemie. Gevoelens, emoties en allerhande losgeweekte gedachten die een plaat vergezellen zomaar samenvatten in een achteloos cijfertje is een doodzonde. Waarom doen we het dan? Omdat we er op kicken, tiens!

  1. Bloc Party :: Silent Alarm
  2. My Morning Jacket :: Z
  3. Joseph Arthur :: Our Shadows Will Remain
  4. Eels :: Blinking Lights and Other Revelations
  5. Antony and the Johnsons :: I am a Bird Now
  6. Death Cab for Cutie :: Plans
  7. The Arcade Fire :: Funeral
  8. Elbow :: Leaders of the Free World
  9. Absynthe Minded :: New Day
  10. Doves :: Some Cities

Het podium is dit jaar te klein, en had het aan ons gelegen, ze hadden er alle tien mogen op staan. Een rangschikking was toch vereist, en bijgevolg staat Bloc Party op één. Het viertal uit Londen bleef ons het hele jaar door verbazen, en blies ons recent met geniale single ‘Two More Years’ nog maar eens van onze sokken.
Het bleek een spannende strijd te zijn met My Morning Jacket, die met een erg veelzijdige plaat ons hart en botten verwarmde. Verder kwam de verrassing van het jaar van Antony and the Johnsons, die enkele ons tot voor kort onbekende zenuwen wist te raken. Er waren echter nog heel wat meer albums de moeite waard, en de selectie was waarlijk zenuwslopend, zoveel kunnen we u verzekeren.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2006 van Jelle Stroo

De dagen van 2006 zijn geteld, en zo ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in