35007 :: Phase V

Wij verdenken 35007 ervan het artwork van Phase V in het leven te hebben geroepen met de bedoeling een hoop recensenten op hun bek te laten gaan. Dat is alvast de indruk die we kregen bij al de onzin die we op het wijde net al over Phase V mochten lezen. Recensies over het artwork van deze plaat? U vindt ze probleemloos via Google. Laat ons het dus maar eens over de muziek hebben.

Wij vinden het eigenlijk maar flauw wanneer een groep zich op onconventionele songtitels beroept om interessant te blijven. Maar soit. 35007 heeft nu toch al vier platen op zijn palmares, en als de hipsters van Sigur Rós zich in zelf uitgevonden talen interessant mogen maken, waarom zou 35007 dan ook niet eens iets in die richting mogen proberen?

Phase V zit verpakt in een pikzwart doosje met een soort brailleschrift erop, bevat oneindig belachelijke songtitels als "20 09", "23 32" en "06 18", en vermeldt op de hoes een song die niet eens op de plaat staat. Je moet het maar bedenken. En dat voor een groep die eigenlijk maar gewoon organische, instrumentale indierock met een Scandinavisch tintje maakt. Zelfs geen postrock.

Ondanks al die bullshit, heeft 35007 toch weer een vierde plaat bij Stickman Records klaar, wat ergens moet betekenen dat de groep wel degelijk relevante muziek maakt, of tenminste heeft gemaakt. In de beginperiode deed de groep dat nog afwisselend puur instrumentaal of met vocalen (35007 en Especially For You), om nadien alleen nog vanuit de instrumentale hoek (Liquid) het onderliggende geluid van de scene te bepalen.

Vandaag is de Noord-Europese indiescene echter al lang niet meer wat ze gisteren was. Natuurlijk geven groepen als Motorpsycho, HGH en Kvlr nog steeds nieuwe impulsen aan de entourage, maar ook de kleinere namen zijn tegenwoordig steeds meer van belang. Dat is ook zo bij 35007, al weerspiegelt Phase V eerder het onderliggende geluid van die scene.

Dat Phase V minder grof gemalen klinkt dan de voorgangers, hoort bij de tijdsgeest. De warme invloeden uit de jazz zijn alomtegenwoordig en lijken nu ook bij 35007 een intrede te maken, om paal en perk te stellen aan de ietwat koudere 35007 van weleer.

Niettemin klinkt Phase V toch nog een beetje aan de brave kant, al zullen de positieve ervaringen met experimentjes van enkele labelgenoten daar zeker voor iets tussen zitten. Zo zagen wij Motorpsycho eventjes naast Jagga Jazzist schitteren, net toen de groep aan het einde van zijn krachten leek. Misschien dat een In The Fishtank-sessie daarom ook wel eens een leuk idee voor 35007 zou kunnen zijn. Op voorwaarde dat er inspiratie en een waardige tegenspeler is natuurlijk.

http://www.dse.nl/~drie5007/
http://www.dse.nl/~drie5007/
Stickman Records

verwant

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in