The Servant :: The Servant

Copywriters van een platenfirma zijn de hoeren van de muziekindustrie. Immers, wie in zijn persbericht schermt met de namen van de film Donnie Darko en groepen als The Smiths en The Stone Roses, moet een unicum van een groep achter zich hebben, een band die het woord ’subliem’ als steentjes in laag water keilt. Wij waren nieuwsgieriger dan een paparazzo die oog in oog staat met een naakte Britney Spears.

The Servant begint alleszins ijzersterk. Een dreigend basgeluidje, vergelijkbaar met een hartslag in de score van een superspannende thriller, schraagt het nummer. "Cell" klinkt rijk, meergelaagd, tot op het randje van overproductie toe. Bij "Beautiful Thing", de volgende single, denken we spontaan aan The Lightning Seeds. Net als bij hen hoor je een waterval van geluidjes.

Goed begin, denkt u nu. Helaas. Wat volgt is slechter dan paling in het groen, saaier dan het verzameld oeuvre van Jos Vandeloo. Pas bij "Liquefy", "Body" en "The Devil" merk je immers pas goed hoe irritant de stem van Dan Black klinkt. Nasaal, alsof hij al zijn hele leven kampt met een neusverkoudheid. Overigens zou iemand de heren hun laptops moeten afnemen. Dringend.

En het gaat van kwaad naar erger. Aan "The Orchestra", de eerste single, maken we weinig woorden vuil: wegkieperen die troep. The Stone Roses en The Smiths? Amehoela! Is de volledige cd een stinker? Neen. Net als je denkt dat de heren zich beter omscholen, bijvoorbeeld tot vuilnisman, spat "I Can Walk In Your Mind" uit de boxen. En voor de eerste keer heeft onze anonieme copywriter gelijk. Het nummer herinnert aan "She Bangs The Drums" van The Stone Roses: een goedgeluimd refrein dat onmiddellijk uitnodigt tot meezingen. Dit is muziek om in een cabrio, hartje zomer, te beluisteren.

The Servant haalt nog Ă©Ă©n keer fors uit: "Get Down" is een akoestische meezinger voor jongeren die dwepen met Nick Drake of Luka Bloom. Absolute klasse. Toch maar magertjes dus: drie goede songs op een volledige cd. The Servant is zijn geld zeker niet waard, maar bevat wel enkele hebbedingetjes die niet misstaan op mp3. Als u ons nu wil excuseren. Wij gaan drie dagen luisteren naar het verzameld oeuvre van The Smiths en The Stone Roses.

http://www.theservant.co.uk/
http://www.theservant.co.uk/

verwant

The Servant :: How To Destroy A Relationship

Volgens het cliché zou een mens in de donkere...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in