40 Winks :: More Than Loops

DJ Shadow is nog steeds een referentiepunt voor fans van instrumentele hip-hop. Sinds enige tijd weten ook anderen hun plaatsje op te eisen. België’s bekendste aanhanger is DJ 4t4 van ’t Hof van Commerce, als hij werkt onder de nom de plume Magic Ballet Ensemble, maar nu is er dus ook 40 Winks.

Het Antwerpse DJ-duo bracht More Than Loops in eigen beheer uit. De hoofdmoot op deze stijlvolle plaat is, zonder twijfel, hip-hop en DJ’s "Padmo" en "Weedy" kennen hun vak, zoveel is duidelijk. Ze proberen het gevaar dat louter instrumentele nummers wel meer plaagt, zoals eentonigheid door een gebrek aan zang, te omzeilen door een veelvuldig en handig gebruik van soundbytes uit allerlei films.

Een instrumentaal album bespreken is geen sinecure, in het bijzonder niet wanneer de nummers zelf nauw bij elkaar aansluiten. More Than Loops ademt een sterke jazzy, dan weer loungy stijl uit en is duidelijk gericht op het lekker onderuitzakken in de zetel met al dan niet enkele geestesverruimende middelen binnen handbereik. Hoewel de nummers knap opgebouwd zijn en de DJ’s hun vakmanschap heel duidelijk ten toon spreiden, is het album in zijn geheel te weinig baanbrekend.

Maar moet elk album zo baanbrekend en gedurfd zijn? ’s Avonds willen wij wel eens rustig op onze bank chillen en dan is een album als More Than Loops zeker op zijn plaats. Een fijn plaatje dus met een verzorgde hoes. Deze jongens hou je best in het oog.

http://www.40winks.tk
http://www.40winks.tk
eigen beheer

verwant

40 Winks :: Extended Pleasure

Terwijl de Vlaamse en Belgische ministers over elkaar heen...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in