Tori Amos :: Scarlet’s Walk

Na een vreemd album vol covers, kiest Tori Amos voor een concept album, Scarlet’s Walk, geschreven op tour door Amerika ten tijde van 11 september 2001. Strange little girl, Tori Amos, neemt ons mee op een 75 minuten durende rondreis doorheen de Verenigde Staten in de voetsporen van een fictief personage, Scarlet.

Jawel, dit is weer eens een album dat we te ‘danken’ hebben aan 11 september. De Verenigde Staten staan centraal op het zevende album van Tori Amos. Maar wees gerust, het is geen patriottisch eerbetoon aan het onfeilbare en heilige Amerika. In tegendeel, ze stelt kritische vragen over religie, politiek en ideologie. Ze voert de meest bizarre personages ten tonele: van indianen tot lap-dancers en pornosterren. Ze zijn samen met Tori Amos op zoek naar hun ware identiteit. Lost in a place called America.

De eerste single uit het album, "A Sorta Fairytale", is al een mooi voorbeeld van de magische kracht die de songs op Scarlet’s Walk bevatten. Het zweverige "Strange" is zonder twijfel het meest ontroerende liedje van de hele cd. Andere hoogtepunten zijn de opener "Amber Waves", "Crazy", "Wednesday" — dat recht uit een musical zou kunnen komen — en "Taxi Ride".

Maar we doen het album onrecht aan door er bepaalde songs uit te halen en te isoleren. De hele reis is één geheel net zoals alle songs eigenlijk samen als één groot werk moeten opgevat worden. Een geslaagd werk als u het ons vraagt! Ook al heb je een paar luisterbeurten nodig om het album tot zijn recht te laten komen. Scarlet’s Walk moet je geleidelijk aan laten groeien tot je helemaal betoverd bent.

Trouwens, als je de kans hebt om de limited edition van Scarlet’s Walk te pakken te krijgen, moet je dat zeker en vast doen. Want deze keer krijg je echt wel waar voor je geld! Niet alleen krijg je toegang tot het exclusieve Scarlet’s Web, maar je krijgt er ook nog een stapeltje polaroids van Tori Amos op stap doorheen de V.S., een pakketje stickers, een grote kaart van Amerika waarop het hele traject liedje voor liedje staat aangeduid, een hangertje en een bonus dvd bovenop.

http://www.goddeau.com
http://www.goddeau.com
Epic

verwant

Best Of: Tori Amos

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Tori Amos :: Native Invader

In oktober mag Tori Amos een dubieuze verjaardag vieren....

Lokerse Feesten pakken uit met Tori Amos en meer

Het programma van de Lokerse Feesten is zo goed...

Tori Amos + Mark Hole

Zaterdagavond 17u20. We stappen de Bozar binnen want we worden...

Tori Amos :: Night of Hunters

Universal, 2011 Toen Tori Amos in 1992 'Little Earthquakes' op de...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in