Eindejaarslijstje 2003 van Andy Van Pachtenbeke

  1. The White Stripes: Elephant Meer dan wie ook belichamen The White Stripes de heruitvinding van de rock’n roll. Elephant zou wel eens de Nevermind van de huidige generatie kunnen worden.
  2. Sioen: See You Naked De Gentse singer-songwriter werkt zich een weg naar de doorbraak met dit veelzijdige debuut. Van alle Belgische platen die ons dit jaar konden raken, bleef deze het meest hangen.
  3. Placebo: Sleeping With Ghosts Met Sleeping With Ghosts zette Placebo de miskleun van Black Market Music weer recht. De perverse, androgyne rock van Brian Molko en de zijnen leverde een aantal sterke singles op en de bonus-cd met covers stuwde de verkoopcijfers nog de hoogte in.
  4. Keren Ann: Not Going Anywhere Dit is gewoon onaards mooi. Kristallen songs, gemaakt met een kinderlijke verwondering.
  5. Muse: Absolution Ongetwijfeld de beste Muse-plaat tot nu toe. We horen een meer ingetogen, bij momenten sacrale, Matt Bellamy. Niettemin staat de overdrive op het maximum.
  6. Neil Young: Greendale Neil Young zet een familiedrama op plaat zoals alleen hij dat kan. Beetje bij beetje geeft de plaat haar schoonheid prijs.
  7. Death Cab For Cutie: Transatlanticism Een plaat voor het schemerduister. Stuk voor stuk schitterende songs. Het kippenvelmoment is nooit veraf.
  8. Starsailor: Silence Is Easy Het stigma van Coldplay-kloon zijn ze bij deze definitief ontgroeid. Emotionele gitaarpop die, in tegenstelling tot veel genregenoten, niet gauw gaat vervelen.
  9. Confuse The Cat: Kiss Kiss Kissinger Emorock voor de meerwaardezoeker. Geert Plessers nam een risico door een andere richting in te slaan dan met Reiziger, maar het is het dubbel en dik waard.
  10. Lewis & Clarke: Bare Bones & Branches Americana op zijn best: akoestisch, sober en met het gevoel van zandstormen in desolate midweststadjes.

Verder speelden R.E.M. en de Red Hot Chili Peppers in op ons jeugdsentiment door hun grootste hits op een cd te gooien, maakte Van Morrison alweer een hele mooie plaat, schreef Nona Mez de melancholie van zich af en blijft Dido onze favoriete popzangeres.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2005 van Andy Van Pachtenbeke

Ryan Adams and The Cardinals :: Jacksonville City Nights...

Eindejaarslijstje 2004 van Andy Van Pachtenbeke

Morissey: Morrissey, You Are The Quarry ...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in