Dido :: Life For Rent

Dido presenteert met Life For Rent de opvolger van haar succesvolle debuut No Angel . Dat ze kan zingen heeft ze al bewezen. Bevestigen dat ze meer is dan een eendagsvlieg, is nu de opdracht.

We moeten u iets bekennen. Wij, die doorgaans houden van snoeiharde gitaren en getormenteerde songwriters, hebben een zwak voor Dido. Sinds Eminem haar "Thank You" gebruikte in "Stan", heeft ze twaalf miljoen exemplaren van haar debuutalbum No Angel verkocht. Opvolger Life For Rent werd dan ook gereleased als de plaat van een superster die ondertussen met gemak op eigen benen kan staan.

Waarom de hele wereld en ook wij gevallen zijn voor Dido? Haar nummers zijn even gepolijst als die van, pakweg, Britney Spears. Haar stem is niet eens zo uitzonderlijk. En het hele pop-meets-triphop-gedoe hebben we al in een veel betere en meer doorgedreven versie gehoord bij de vroege Portishead. En toch…

Luistert u even naar single "White Flag". Tussen alle prefabpop en puberpunk op de radio, zingt Dido een eerlijk, ietwat zweverig popdeuntje met een hoog in-your-face-gehalte waar u gegarandeerd de hele dag niet meer van af geraakt. Hetzelfde kan gezegd worden van nummers als "Life For Rent" en "Sand In My Shoes".

Een grondlaag van subtiel bezwerende strijkers ("Do You Have A Little Time") en akoestische gitaar ("Don’t Leave Home", "This Land Is Mine") heeft er bovendien voor gezorgd dat Life For Rent een ingetogener en persoonlijker album geworden is dan No Angel. Wellicht heeft het feit dat Dido’s vader zwaar ziek is zijn sporen nagelaten op het album. Daarnaast gaan Dido’s teksten meestal iets dieper dan wat de Christina Aguilera’s en Céline Dions van deze wereld produceren. Zie bijvoorbeeld het filmische "Mary’s In India" of de scherpe situatieanalyse in "Stoned".

Bovendien lijkt de samenwerking met broer Rollo (bekend van Faithless) als producer vlekkeloos te verlopen. De twee zijn uitstekend op elkaar ingespeeld zodat de sound precies goed zit. Conclusie? Dido Armstrong is bovenal de "pretty-girl-next-door" die wonderlijk mooie popnummertjes maakt. En wij zijn alvast verkocht!

BMG

verwant

Dido

Dido

Dido :: Girl Who Got Away

Kijk eens wie geruisloos terug uit de vergetelheid opduikt!...

Faithless eist opnieuw de zaterdagavond op

Wat zou er nog van Faithless zijn? Wel, blijkbaar...

Dido :: Safe Trip Home

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat we nog...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in